Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 05.06.2023 10:27
Кількість переглядів: 61

31.05.2023р. близько 15:55 в м. Золотоноша, провулок 2-й Троїцький, в господарстві місцевого жителя 1965 року народження, виникла пожежа автомобіля “Shevrolet Lacetti” у гаражі. Внаслідок пожежі господар отримав опіки ІІ ступеня 9% площі тіла. Вогнем знищено автомобіль, покрівлю та перекриття гаража на площі 15 кв.м. Пожежу локалізовано о 16:19, ліквідовано о 16:49 силами 8-ї ДПРЧ (1 АЦ)

01.06.2023р. близько 17:30 в селі Степове Іркліївської ТГ по вулиці Прітченка, виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. На місці пожежі виявлено труп господаря 1976 року народження. Вогнем знищено диван, домашні речі, покрівлю і перекриття на площі 8 м.кв., 2 дверей, 2 вікна та пошкоджено стіни на площі 40 м.кв. Причина пожежі - необережність під час куріння. Пожежу локалізовано о 18:55, ліквідовано о 20:00 силами 6-го ДПРП (1АЦ) та ДПК СТОВ “Дніпро” с. Степове (1АЦ).

02.06.2023р. близько 15:10 в смт Драбів по вулиці Чкалова, в господарстві місцевої жительки 1976 року народження, виникла пожежа в господарчій будівлі. Вогнем знищено будівлю, 0,1 т сіна врожаю 2016 року, 1 м.куб. дров. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Пожежу локалізовано о 15:54, ліквідовано о 16:45 силами 5‑ї ДПРЧ (1АЦ)

02.06.2023р. близько 18:20 в селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ по вулиці Миру в господарстві місцевої жительки 1965 року народження, виникла пожежа в господарчій будівлі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 50 м.кв., стіни на площі 25 м.кв. Пошкоджено стіни на площі 25 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Пожежу локалізовано о 20:04, ліквідовано о 20:26 силами 6‑го ДПРП (1АЦ), МПК с. В.Бурімка (1АЦ).

04.06.2023р. близько 11:15 в селі Маркизівка Новодмитрівської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 300 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець встановлюється. Пожежу локалізовано о 12:10, ліквідовано о 12:21 силами 8‑ї ДПРЧ (1 АЦ).

04.06.2023р. об 11:40 в селі Матвіївка, черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1 АЦ, 4 особи) виконувались роботи по підійманню собаки з колодязя.

 

ПРИГОДИ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ:

З початку року в Черкаській області зареєстровано 23 пригоди, внаслідок яких 14 осіб загинуло (з них 3 дитини) та 7 осіб врятовано.

 

ВНП

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 200 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 86 сучасних боєприпасів: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 4 од., гранати - 4 од., набої - 75 од., гранатометний постріл - 1 од., БЧ КР - 1 од., БЧ БпЛА - 1 од.;

- 113 боєприпасів часів 2-ї світової війни: авіабомби - 2 од., артилерійські снаряди - 83 од., мінометні міни - 15 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 2 од., гранати - 8 од, реактивний снаряд - 1 од., набої - 1 од.

 

Фото без описуНа Золотоніщині рятувальники провели для дітей акцію

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Золотоніської гімназії імені С.Д. Скляренка та Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ступенів ✓6

Під час заходу, співробітники ДСНС познайомили присутніх з професією пожежного – рятувальника, продемонструвавши спорядження та обладнання вогнеборців. Крім того, надзвичайники наголосили дітям на дотриманні правил пожежної безпеки в побуті, під час відпочинку та при виявленні підозрілих предметів .

Наприкінці зустрічі, всі охочі змогли приміряти обладунки рятувальників та потримати в руках аварійно-рятувальний інструмент.Фото без опису

 

На Золотоніщині рятувальники провели урок безпеки для школярів

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели відкритий урок для учнів Драбівської ЗОШ

Під час зустрічі із школярами, рятувальники розповіли, як слід діяти у випадку виникнення пожежі, зокрема за яким номером телефонувати до Служби порятунку. Також співробітники ДСНС, особливу увагу приділили навчанню учнів правилам безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та нагадали алгоритм дій під час сигналу "Повітряна тривога".

 

Напередодні канікул на екскурсію до рятувальників завітали школярі

До рятувальників 6-ї державної пожежно-рятувальної частини завітали учні Чорнобаївської загальноосвітньої школи №2

Гостям рятувальники розповіли про особливості роботи вогнеборців. Хлопцям та дівчатам продемонстрували матеріально-технічне оснащення для подолання пожеж та надзвичайних ситуацій, бойовий одяг та інвентар.

Підлітки із захватом розглядали пожежну техніку й уважно слухали розповідь пожежних про автомобілі та цікаві історії зі служби.

Окрім того, рятувальники нагадали їм і про дотримання правил пожежної безпеки вдома та на вулиці. Також, за допомогою 3D-макетів надзвичайники розповіли про вибухонебезпечні предмети, як вони виглядають, що робити у разі їх виявлення.

 

Фото без описуНадійні укриття — безпека громадян!

В Золотоніському районі проведено невідкладні комісійні обстеження наявного фонду захисних споруд. Рятувальники, представники Нацполіції та органів місцевої влади здійснили обстеження наявних укриттів, їх технічної укомплектованості та цілодобовий безперешкодний доступ до них населення.

ДСНС вкотре наголошує! Під час оголошення повітряної тривоги укриття повинні бути готові до прийому людей! Відповідно до діючого законодавства, відповідальність за організацію укриття населення в захисних спорудах покладається на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Також утримання в готовності укриттів покладається на їх балансоутримувачів.

Нагадуємо! За невиконання цих норм передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!

Вкотре наголошуємо, недотримання правил утримання захисних споруд може коштувати життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь