Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 29.05.2023 10:06
Кількість переглядів: 93

21.05.2023р. близько 14:30 в м. Золотоноша, по вулиці Шота Руставелі, на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Вогнем знищено суху траву на площі 400 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 15:22, ліквідовано о 15:34 силами 8‑ї ДПРЧ (1АЦ).

З початку року в Черкаській області зареєстровано 21 пригода, внаслідок яких 12 осіб загинуло (з них 2 дитини) та 7 осіб врятовано.

  • пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

  • не запливайте далеко наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;

  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, при цьому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

Шановні громадяни! Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 198 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 86 сучасних боєприпасів: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 4 од., гранати - 4 од., набої - 75 од., гранатометний постріл - 1 од., БЧ КР - 1 од., БЧ БпЛА - 1 од.;

- 111 боєприпасів часів 2-ї світової війни: авіабомби - 2 од., артилерійські снаряди - 82 од., мінометні міни - 14 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 2 од., гранати - 8 од, реактивний снаряд - 1 од., набої - 1 од.

Якщо побачили вибухонебезпечний предмет — не наближайтеся та не чіпайте! Відійдіть на безпечну відстань (назад дорогою, якою йшли) і одразу повідомте про це за номером 101 чи 102

 

Фото без описуВ гості до рятувальників завітали школярі

Пізнавальні екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл проводили співробітники Золотоніського районного управління ДСНС.

Рятувальники розповіли правила щодо дотримання пожежної безпеки влітку, а саме під час відпочинку коло води. Також фахівці Служби порятунку нагадали як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надзвичайники розповідали дітям про пожежні автомобілі, обладнання та спорядження вогнеборців. Всі охочі приміряли обладунки рятувальників та гасити умовні пожежі.

 

Рятувальники спільно з членами місцевої пожежної команди провели практичні заняття на елеваторі

Фото без описуЗгідно тактичного задуму, внаслідок самозаймання зерна, виникла пожежа в зерносушарці Кононівського елеватора Кононівської дільниці.

Виявивши пожежу, працівники підприємства негайно зателефонували за номером “101”. Першими до ліквідації приступили члени добровільної пожежної команди підприємства, які локалізували пожежу та не дали вогню поширитися на значну площу.

Рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини, які за викликом прибули на місце події спільно із місцевою пожежною командою села Шрамківка остаточно ліквідували пожежу.

По завершенні практичних відпрацювань, золотоніські рятувальники ознайомили працівників МПК та ДПК, працівників підприємства з нормативними документами та продемонстрували, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Надзвичайники наголосили, що практичне відпрацювання дій на випадок пожежі дає кращий результат, ніж звичайна теорія чи інструктаж, тому проведення таких занять є результативним і корисним.

 

На Золотоніщині рятувальники проводили Дні цивільного захисту для школярів

Під час заходу діти удосконалювали теоретичні знання та практичні навички у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема, за сигналом «Тривога» учні та

персонал організовано покидали будівлю, вишикувавшись на майданчику, де демонстрували свої вміння щодо користуватися засобами індивідуального захисту органів дихання, а також надання першої медичної допомоги. Також в рамках заходу рятувальники 

ознайомлювали дітей з тактико-технічними характеристиками пожежного автомобіля та бойового спорядження. За допомогою вогнегасників всі охочі спробували загасити умовну пожежу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь