Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 23.05.2023 08:19
Кількість переглядів: 99

15.05.2023р. близько 17:20 в селі Москаленки по вулці Гоголя, в надвірній споруді відбулось коротке замкнення електромережі без подальшого горіння. На місце події виїжджав черговий караул 6-го ДПРП (1 АЦ).

16.05.2023р. близько 16:21 в селі Красенівка Чорнобаївської ТГ по вулиці Сергія Ярмоленка, в приватній господарчій споруді сталося коротке замикання електромережі без подальшого горіння. На місце події виїжджав черговий караул 6-го ДПРП (1АЦ, 3 особи).

Фото без опису17.05.2023р. близько 14:15 в ДрабівськійТГ, на автошляху Драбів - Білоусівка, під час руху виникла пожежа автобуса “Богдан А09201”, 2005 р.в. Вогнем знищено автобус. Причина пожежі — несправність електричної системи. Пожежу локалізовано о 12:00, ліквідовано о 12:07 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ).

19.05.2023р. близько 00:06 на автодорозі Н08 поблизу с. Піщане водій автомобіля “Hyundai Santa Fe” не впорався з керуванням та допустив зіткнення із відбійником. Внаслідок пригоди водій загинув. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1АПД) виконувались роботи по відключенню АКБ.

20.05.2023р. близько 12:35 в м. Золотоноша по вулиці Шевченка, на відкритій території виникла пожежа сміття. Вогнем знищено сміття на площі 5 м.кв та пошкоджено 2 пластикових вікна поруч розташованої аптеки “Подорожник”. Причина пожежі - ймовірно підпал. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 12:52, ліквідовано о 12:59 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ).

20.05.2023р. близько 10:43 на автодорозі “Драбів-Кантакузівка” поблизу смт Драбів, водій автомобіля “MAN L2000” (перевозив продукти харчування) не справився з керуванням, з’їхав в кювет та допустив перекидання автомобіля на бік. Внаслідок пригоди постраждалих не має. Особовим складом чергового караулу 5-ї ДПРЧ (1АПД, 3 особи) проведені роботи по відключенню акумуляторної батареї та змиванню витеклого пального з бензобака.

21.05.2023р. близько 14:30 в м. Золотоноша по вулиці Шота Руставелі, на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Вогнем знищено суху траву на площі 400 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 15:22, ліквідовано о 15:34 силами 8‑ї ДПРЧ (1АЦ).

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 194 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 86 сучасних боєприпасів: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 4 од., гранати - 4 од., набої - 75 од., гранатометний постріл - 1 од., БЧ КР - 1 од.;

- 108 боєприпасів часів 2-ї світової війни: авіабомби - 2 од., артилерійські снаряди - 82 од., мінометні міни - 13 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 2 од., гранати - 6 од, реактивний снаряд - 1 од., набої - 1 од.

 

 

Фото без описуУ Золотоноші надзвичайники навідалися до санаторної школи

Цікаво та креативно — саме так співробітники Золотоніського районного управління ДСНС розповіли учням місцевої санаторної школи про правила безпеки.

Захід відбувся у рамках Дня цивільного захисту.

Перше про що говорили — безпека у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Як діяти якщо натрапив на боєприпас, як не травмуватися та за яким номером телефонувати.

Також співробітники ДСНС зосередили увагу дітей на правилах безпечної поведінки у побуті та під час відпочинку коло води.

Ну а далі найцікавіше — можливість спробувати себе у ролі вогнеборця: “покермувати” авто, приміряти бойовий одяг та “загасити” пожежу.

 

Фото без описуРятувальники провели для школярів уроки безпеки.

Фахівці Золотоніського районного управління ДСНС провели уроки безпеки для школярів сіл Нехайки та Драбове-Барятинське. Під час зустрічі із учнями, фахівці служби ДСНС розповіли, як діяти у випадку виникнення пожежі, зокрема за яким номером телефонувати до Служби порятунку. Особливу зацікавленість у дітей викликала розповідь про Рух Дружин юних рятувальників - пожежних, його мета та завдання.

Також співробітники ДСНС, навчили дітей правил безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

Фото без описуНа екскурсію до рятувальників завітали школярі

До рятувальників 6-ї державної пожежно-рятувальної частини завітали учні Чорнобаївської загальноосвітньої школи №1.

Екскурсія розпочалась із “серця” пожежної частини — пункт зв`язку. Саме туди надходять дзвінки від людей, які потребують допомоги. Свідком одного із таких стали і самі діти.

Рятувальники наголосили, що телефонувати за номером “101” задля забави суворо забороняється. Адже пожежний автомобіль може поїхати на неправдивий виклик, а десь в іншій частині району потребує реальної допомоги людина і вогнеборці можуть не встигнути вчасно прийти їй на допомогу.

Також, за допомогою 3D-макетів надзвичайники розповіли про вибухонебезпечні предмети, як вони виглядають, що робити у разі їх виявлення.

 

Рятувальники провели інформаційно - роз'яснювальну роботу серед населення

З метою запобігання виникнення пожеж в екосистемах співробітники Золотоніського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення жителів Чорнобаївської громади.

Нагадали громадянам про заборону спалювання сухої рослинності та її залишків. Рятувальники черговий раз нагадали громадянам про наслідки, до яких призводять пожежі в екосистемах, та санкції, передбачені за дані порушення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь