Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 15.05.2023 12:49
Кількість переглядів: 105

08.05.2023р. близько 01:10 в селі Благодатне Золотоніської ТГ, на території кооперативу “Хімік” по вулиці Центральній виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю по всій площі, перекриття на площі 10 м.кв., речі домашнього вжитку та пошкоджено перекриття на площі 5 м.кв., стіни на площі 7 м.кв. Причина пожежі - коротке замикання електричної мережі. Пожежу локалізовано о 02:55, ліквідовано о 03:09 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ) та ДПК с. Благодатне (1АЦ).

11.05.2023р. близько 17:20 в селі Придніпровське Іркліївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сміття. Вогнем знищено сміття на площі 400 м.кв. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 19:49, ліквідовано о 21:00 силами 6-го ДПРП (1АЦ)

13.05.2023р. близько 22:30 в м. Золотоноша по вулиці Січовій, в кімнаті приватного житлового будинку місцевого жителя 1957 року народження сталося коротке замикання електромережі без подальшого горіння. На місце події виїжджав черговий караул 8-ї ДПРЧ (1АЦ, 4 особи).

 

08.05.2023р. близько 09:45 в Золотоніському районі, на автодорозі Н-08 біля с. Піщане, відбулось зіткнення автомобілів “ВАЗ-2110” та “Лада Калина”. Внаслідок ДТП травмовано 3 особи. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1 АЦ, 5 осіб) виконувались роботи по відключенню акумуляторних батарей.

Фото без опису09.05.2023р. близько 20:30 на автодорозі Н-16 “Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань”, поблизу села Деньги, водій автомобіляSkoda Octavia”,не впорався з керуванням та допустив перекидання автомобіля. Внаслідок пригоди водій отримав тілесні ушкодження та доставлений до лікувального закладу. Черговим караулом 8-їДПРЧ (1АЦ, 5 осіб) проведено розмивання витеклого палива, відключення акумуляторної батареї та газобалонного обладнання автомобіля.

12.05.2023р. близько 17:10 на автодорозі Н-16 “Золотоноша-Черкаси-Сміла-Уманьбіля села Хвильово-Сорочин водій автомобіляLada Granta” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1 АЦ, 3 особи) виконувались роботи по відключенню акумуляторної батареї.

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 167 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 86 сучасних боєприпасів: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 4 од., гранати - 4 од., набої - 75 од., гранатометний постріл - 1 од., БЧ КР - 1 од.;

- 81 боєприпас часів 2-ї світової війни: авіабомби - 2 од., артилерійські снаряди - 57 од., мінометні міни - 11 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 2 од., гранати - 6 од, реактивний снаряд - 1 од., набої - 1 од.

 

Фото без описуРятувальники провели профілактичний рейд щодо безпеки громадян під час виявлення ВНП

У разі виявлення вибухонебезпечних або схожих з ними предметів слід пам'ятати, що тільки безумовне виконання заходів безпеки є гарантом того, що нещасного випадку не станеться, а знахідка буде знешкоджена без завдання шкоди.

08 травня на Золотоніщині рятувальники провели профілактичний щодо правил безпеки у разі виявлення підозрілих предметів.

Фахівці ДСНС звернули увагу громадян на статистику вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території району. Водночас, нагадали що треба робити при знаходженні предметів схожих на вибухонебезпечні, а також наголосили, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням боєприпасів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт. Під час розмови закликали громадян у разі виявлення підозрілих предметів негайно повідомити до Служби порятунку за телефоном «101».

Усі проінструктовані громадяни отримали від рятувальників тематичні листівки.

 

 

До хлопчиків та дівчаток садочкуСонечко” в смт. Драбів завітали рятувальники з цікавою та пізнавальною програмою.

Співробітники Золотоніського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області, познайомили дітлахів з небезпеками, які чатують у побуті, якщо не дотримуватись елементарних правил користування електроприборами та побутовою хімією.

Розповіли дітлахам про те, що при виявленні підозрілого предмету, а також предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити дорослих. Розповіли, що ні в якому разі не можна брати снаряди до рук, тим паче переносити їх, адже це небезпечно для життя.

Задля закріплення інформації діти грали в тематичні ігри, розгадували загадки, а на завершення отримали в подарунок інформаційні листівки.

 

 

У Золотоноші надзвичайники навідалися до санаторної школи

Фото без описуЦікаво та креативносаме так співробітники Золотоніського районного управління ДСНС розповіли учням місцевої санаторної школи про правила безпеки.

Захід відбувся у рамках Дня цивільного захисту.

Перше про що говорили — безпека у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Як діяти якщо натрапив на боєприпас, як не травмуватися та за яким номером телефонувати.

Також співробітники ДСНС зосередили увагу дітей на правилах безпечної поведінки у побуті та під час відпочинку коло води.

Ну а далі найцікавішеможливість спробувати себе у ролі вогнеборця: “покермувати” авто, приміряти бойовий одяг та “загаситипожежу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь