1 травня 2023 року – граничний термін подання декларації про майновий стан та доходи за 2022 рік

Дата: 04.05.2023 10:36
Кількість переглядів: 96

 

 

Головне управління ДПС у Черкаській області звертає увагу, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, підходить до завершення.

Просимо усіх громадян, які відповідно до норм розділу IV Податкового Кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан та доходи, зробити це до 1 травня включно.

Отже, 1 травня 2023 року – граничний термін подання декларації про майновий стан та доходи за 2022 рік для громадян, які відповідно до законодавства зобов’язані декларувати доходи;

31 липня 2023 року – граничний термін сплати податку на доходи і військового збору, які нараховані у декларації.

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні інвестиційного доходу, оренди, спадщини, продажу рухомого або нерухомого майна.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту. Наразі це є вкрай важливим для нашої країни.

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь