В Україні стартувала програма «Додай енергії твоєму бізнесу» на 7 млн євро

Дата: 10.04.2023 15:08
Кількість переглядів: 70

Презентація Програми з підтримки фінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств «Додай енергії твоєму бізнесу» відбулася 6 квітня. Фінансування Програми передбачено на суму 7 млн євро.

Головна мета Програми – підтримка фінансування енергоефективних інвестицій бізнесу з метою зменшення споживання енергії та викидів СО2, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності підприємств та захисту довкілля.

Кошти будуть розподілені між двома банками-партнерами: Укргазбанк – 4 млн євро та Банк Львів – 3 млн євро. Важливо, що завдяки фінансовій допомозі ЄС у межах ініціативи EU4Business, що спрямовується на компенсацію збитків Фонду розвитку підприємництва (ФРП) від валютних коливань, кошти банкам-партнерам та підприємцям будуть надавати у гривні.

Хто може долучитися до Програми «Додай енергії твоєму бізнесу»?

Мікро-, малі та середні підприємства, що:

  • здійснюють свою діяльність понад 1 рік;
  • мають позитивну кредитну історію;
  • їх інвестиційний проект у сфері енергоефективності має забезпечити мінімальне зниженняСО2 на 20%.

Малі та середні підприємства України мають бути резидентами та разом зі своїми власниками або учасниками не перебувати під санкціями України, ЄС, Ради безпеки ООН та Німеччини.

Як взяти участь?

Підприємство має звернутись до одного з банків-партнерів та надати необхідний пакет документів, на підставі яких та відповідно до критеріїв прийнятності Програми банк приймає рішення щодо видачі кредиту.

Максимальна сума кредиту – до 500 тис. євро у гривневому еквіваленті. Максимальний строк інвестиційного кредиту – 5 років.

У заході також взяли участь координатор проектів у секторі конкуренції та економічної співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Ірина Губарець, Голова Представництва Офісу KfW в Україні та Молдові Лоренц Гесснер, заступник керівника Проекту, IPC Оксана Козак, представники банків та бізнесу.

Довідково:

Проект «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор» реалізується у межах Угоди між Кабінетом Міністрів України в особі Міністерства фінансів України, KfW та Фондом розвитку підприємництва, укладеної  25.07.2022, і є продовженням проекту «Підтримка малих і середніх підприємств», реалізація якого дозволила розбудувати систему кредитування малих та середніх українських підприємств у національній валюті. У рамках проекту було профінансовано малі та середні підприємства України на загальну суму понад 1,4 млрд гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь