Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 03.04.2023 09:50
Кількість переглядів: 93

27.03.2023р. близько 21:45 в селі Підставки Гельмязівської ТГ по вулиці Шевченка, в господарстві місцевого жителя виникла пожежа в господарчій споруді. Вогнем знищено покрівлю на площі 8 м.кв., перекриття на площі 4 м.кв., речі домашнього вжитку, дерев’яне вікно, двері та пошкоджено облицювання стін і стелі на площі 8 м.кв. Причина пожежі - коротке замикання електричної мережі. Пожежу ліквідовано о 23:25 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ) та МПК с. Гельмязів (1АЦ).

28.03.2023р. об 11:10 в селі Мойсівка, черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1 АПД, 5 осіб) виконувались роботи по діставанню з криниці кота.

31.03.2023р. близько 02:47 в селі Велика Бурімка Чорнобаївської ТГ по вулиці Вчительській, в приватній надвірній споруді сталося коротке замикання електромережі без подальшого горіння. На місце події виїжджав черговий караул 6-го ДПРП (1АЦ, 3 особи).

31.03.2023р. близько 16:00 в селі Скородистик по вулиці Василя Думанецького, в господарстві місцевої жительки 1948 року народження, виникла пожежа у житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 10 кв.м. Пошкоджено стіни на площі 4 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу ліквідовано о 21:32 силами 6-го ДПРП (1 АЦ).

31.03.2023р. близько 19:10 в селі Підставки по вулиці Гагаріна, в господарстві місцевого жителя 1977 року народження, виникла пожежа у надвірній споруді. Внаслідок пожежі загинуло 10 поросят. Вогнем знищено покрівлю на площі 10 кв.м. Пошкоджено перекриття на площі 25 кв.м. Причина пожежі - коротке замкнення електромережі. Пожежу ліквідовано о 20:14 силами 8-ї ДПРЧ (1 АЦ).

Фото без опису01.04.2023р. близько 19:30 в селі Хвильово-Сорочин Золотоніської ТГ по вулиці Лісній  в дачному кооперативі “Орбіта” виникла пожежа двоповерхового житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 54 м2, перекриття 1-го поверху на площі 45 м2, перекриття 2-го поверху на площі 54 м2, 3 металопластикові вікна, меблі, побутову техніку, речі домашнього вжитку. Пошкоджено стіни на площі 50 м2. Причина пожежі — недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Пожежу ліквідовано о 23:23 силами 8-ї ДПРЧ (2АЦ), Деньгівського лісництва (1АЦ).

 

Піротехніки знищили застарілі боєприпаси

26 березня поблизу села Ковалівка Золотоніського району, групою піротехнічних робіт та підводного розмінування вилучено 4 артилерійських снаряди калібром 152 мм часів минулих війн.

Вибухонебезпечні предмети знищено піротехнічним розрахунком у спеціально відведеному місці.

Всього з початку року вт Черкаській області вилучено і знищено 121 вибухонебезпечних предмет, з них:

- 81 сучасний боєприпас: реактивних снарядів - 1 од., артилерійські снаряди - 3 од., гранати - 2 од., набої - 75 од.;

- 40 боєприпасів часів 2-ї світової війни: аваібомби - 1 од., артилерійські снаряди - 27 од., мінометні міни - 8 од., протипіхотні міни - 1 од., протитанкові міни - 1 од., гранати - 1 од, РСЗВ - 1од.

 

Фото без описуНа Золотоніщині рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди щодо заборони спалювання сухої рослинності

Спілкуючись з громадянами рятувальники розповіли населенню про пожежі, які виникали внаслідок спалювання сухої трави. Нагадали, що самовільне спалювання рослинних залишків несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

На згадку фахівці ДСНС залишили всім, з ким мали нагоду поспілкуватися листівки з основними правилами пожежної безпеки у екосистемах.

 

 

На Золотоніщині за допомогою аеророзвідки зафіксовано спалювання сухої рослинності

27 березня під час проведення моніторингу пожеж в природних екосистемах Золотоніського району, за допомогою квадрокоптера зафіксовано факт спалювання сухої рослинності у селі Домантове.

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС разом із працівниками поліції одразу виїхали на місце події та склали на “палія” адмінпротокол про правопорушення за статтею 77-1 КУпАП (самовільне випалювання сухої рослинності).

 

Фото без описуНа Золотоніщині запрацював “Клас безпеки”

30 березня на базі загальноосвітньої школи у селі Нова Дмитрівка запрацював інтерактивний “Клас безпеки” в якому школярі здобуватимуть знання з безпеки життєдіяльності.

У класі представлені кілька безпекових локацій - пожежна, медична та мінна. Завдяки наочним матеріалам та різного роду роздаткових матеріалів від UNICEF, діти зможуть поглиблено вивчати важливі на сьогодні правила безпечного життя.

Перший урок в новоствореному класі провели співробітники Золотоніського районного управління ДСНС, які розповіли про правила безпеки в побуті та у разі виявлення вибухонебезпечних матеріалів.

Далі на подвір`ї закладу, учні ознайомилися із принципом роботи вогнегасника та спробували самі загасити умовну пожежу.

 

Рятувальники здійснили обстеження психоневрологічного інтернату

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили обстеження протипожежного стану Гельмязівському психоневрологічного інтернату.

Під час заходу рятувальники звернули увагу на стан шляхів евакуації, електрогосподарства та наявність первинних засобі пожежогасіння.

Крім того, фахівці Служби порятунку провели інформаційно – роз’яснювальну роботу серед персоналу щодо основних правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій. Зокрема, розповіли про дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та продемонстрували методи використання вогнегасників.

 

Рятувальники провели профілактичний рейд

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу серед жителів територіальних громад, щодо запобігання пожеж у побуті.

Фахівці Служби порятунку наголосили на дотриманні правил пожежної безпеки під час використання електрообігрівальних приладів, печей та генераторів. Також вогнеборці закликали не нехтувати елементарними правилами у поводженні з відкритим вогнем, стежити за справністю електричних приладів та електромережі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь