Втрата чутливості – погана новина: як проживати різні емоції під час війни

Дата: 31.03.2023 11:15
Кількість переглядів: 80

 

Споживання антидепресантів в Україні 2022 року досягло свого пікового значення, а близько 300 мільйонів гривень щомісяця українці витрачають на заспокійливі засоби з  НЕдоведеною ефективністю (транквілізатори, снодійні, заспокійливі типу настоянки глоду або валеріани).

Люди бережуться від стресу, хто як може. Бо заходити в нескінченний невротичний марафон вкрай небезпечно – затяжна душевна криза може з часом негативно відбиватися на роботі внутрішніх органів і систем організму.

Але, вживаючи «заспокійливі крапельки», ми часто навіть не підозрюємо, що й всередині себе можна знайти джерело для відновлення. Що в багатьох із нас захований потужний ресурс, налаштований не лише на життєстійкість та елементарне виживання. Що цей ресурс може дозволити не накладати «вето» на вразливість, а навпаки – прожити навіть під час війни різні емоції, не соромлячись їх, не відкидаючи і не тікаючи від власних почуттів. Бо втрата чутливості – це погана новина, бо абсолютна непохитна стійкість притаманна всього лиш одиницям.

Чи можна під час війни бути слабким? Розгубленим? Засмученим?

Чому не можна тримати все у собі?..

Відповіді ви знайдете у четвертій серії відеороликів,  створених ГО «Безбар’єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Нагадаємо, цикл відеороликів про те, як перемогти стрес, був презентований наприкінці лютого 2023 року. Перша частина тут, ось друга серія, третя серія, і щотижня виходитиме нова. Не пропускайте самі і порекомендуйте близьким, друзям, колегам, сусідам – можливо, саме ваша порада допоможе їм впоратися з емоційною кризою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь