В залі засідань відбулася нарада з керівниками фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Золотоніського району.

Дата: 27.03.2023 14:30
Кількість переглядів: 81

Під головуванням очільниці військової адміністрації Ірини Тернової в залі засідань відбулася нарада з керівниками фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Золотоніського району. Ініціатором такої зустрічі виступив народний депутат України Віталій Войцехівський.

Насамперед обговорили стан справ в аграрному секторі та початок посівної кампанії в районі: відрадно, що посів культур по всіх категоріях господарств цьогорічного урожаю очікується на площі 225 тис. га (на рівні минулого року), а всі підприємства, не зважаючи на труднощі, вчасно підготували техніку та паливно - мастильні матеріали до сівби ранніх зернових, зернобобових та технічних культур.

Іншим надважливим питанням обговорили ситуацію щодо рейдерського захоплення ТОВ «Красногірський олійний завод», яке мало місце 17 березня в с. Антипівка Новодмитрівської громади. Вже відомо, що в процесі рейдерства було використано перереєстрацію підприємства в декілька етапів, в тому числі на підставних осіб та за участі нечистих на руку нотаріусів і місцевої державної реєстраторки з кримінальним минулим.

Заступник директора товариства Микола Макаренко розповів про стан справ на заводі на сьогоднішній день, подякував правоохоронцям, народному депутатові та голові адміністрації за підтримку і першочергові злагоджені дії, всебічну допомогу та протидію шахраям.

Юрист господарства Ростислав Пилипенко закликав присутніх аграріїв звернути увагу на безпеку своєї діяльності, порадив регулярно перевіряти актуальність даних в державних реєстрах, щоб діяти на випередження та не стати жертвами подібних випадків у майбутньому. Також ініціював звернення на адресу Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України щодо своєчасного розгляду скарги керівників заводу на протиправні дії так званих «нових власників», яке підтримали та колективно підписали учасники наради.

Начальник Золотоніського райвідділу поліції Олександр Охріменко дав відповіді на найбільш хвилюючі питання, проінформував в межах своєї компетенції про стан розслідування кримінальних проваджень, а їх на сьогодні порушено вже три: за фактами підробки документів, протиправного заволодіння майном підприємства та несанкціонованих дій з інформацією.

Керівник СТОВ «Агрофірма «Маяк» Олексій Васильченко та голова ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України» Віктор Гончаренко закликали господарників та землевласників об’єднуватися, щоб спільно вирішувати проблемні питання і надавати підтримку один одному, широко висвітлювати кричущі випадки порушення законодавства, співпрацювати, допомагати тощо.

На завершення Ірина Володимирівна подякувала усім за колосальну підтримку, яку вони надають нашим військовим та фронту, внутрішньо переміщеним особам та знедоленим, що знайшли прихисток на Золотоніщині.

Упевнені, що все буде добре і правда переможе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь