В квітні - травні 2023 року буде проведена весняна диспансеризація тварин.

Дата: 17.03.2023 14:29
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

 З метою охорони здоров’я тварин  від інфекційних захворювань спеціалістами Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини  в квітні - травні 2023  року буде проведена весняна диспансеризація тварин,  що утримуються в особистих підсобних господарствах населення Золотоніського району.

Диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин (великої рогатої худоби, дрібної рогатої худоби, коней).

Це один із видів обстеження стану здоров’я тварин, яке дозволить виявити  захворювання на ранній стадії, а значить –  тварину успішно вилікують!

Потрібно  пам’ятати – хворобу легше попередити, ніж лікувати. А недуги, виявлені на ранніх стадіях, у більшості виліковні. Навіть, якщо тварина на вигляд здорова, перевіряти її все одно необхідно.

З настанням тепла  спеціалісти Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини  щорічно проводять  диспансеризацію тварин в особистих підсобних господарствах.

Зокрема, здійснюють:

  • відбір крові для проведення лабораторної діагностики лейкозу, бруцельозу;

  • проведення алергічних досліджень на туберкульоз;

  • проведення профілактичних щеплень сприятливих тварин проти сибірки, сказу, хвороби Ньюкасла птиці, класичної чуми свиней;

  • ідентифікацію тварин, у тому числі молодняка, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка;

Крім того, фахівці проводять широку роз’яснювальну роботу щодо профілактики інфекційних хвороб тварин, таких як африканська чума свиней, сказ, грип птиці, хвороба Ньюкасла та інші. Також, надають консультації щодо умов утримання та годівлі домашніх та сільськогосподарських тварин.

Всі тварини, які утримуються в господарствах різних форм власності і від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані. Це стосується і приватного сектора.

    Звертаємося до всіх власників тварин із проханням відповідально поставитися до проведення фахівцями ветеринарної медицини вище зазначених заходів. Тільки тоді ви будете мати гарантії того, що ваша тварина здорова, а продукція від неї – якісна і безпечна!

Тому, хто звик купувати у приватних продавців – варто потурбуватися про свою безпеку самостійно. Слід пересвідчитися, що корова ідентифікована, досліджена та щеплена.

   Для отримання більш детальної інформації з організації та проведення диспансеризації та ветеринарно-профілактичних заходів, власникам тварин пропонуємо звертатися до Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини та старост сіл свого населеного пункту. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь