Затверджено Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період

Дата: 06.03.2023 09:35
Кількість переглядів: 189

Затверджено Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період


 

 

Фото без описуШановні аграрії! Доводимо до вашого відома Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. 

Ці критерії затверджені наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223 про “Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період” (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року №242). 

Визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, здійснюються за такими критеріями:

 

1) підприємства, які обробляють  землі  с/г призначення  на площі не менше 1000 га або мають застрахованих працівників не менше 50 осіб; 

 

2) підприємства основним видом діяльності, станом на 1 січня 2022 року, є КВЕД, який зазначено у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223. 

 

Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, яке має важливе значення в галузі сільського господарства національної економіки в особливий період, є відповідність двом критеріям, наприклад: 

  1. підприємство має не менше 1000 га оброблюваних с/г угідь, і відповідність до КВЕДів визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223 (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року № 242); 

  2. підприємство має не менше 50 застрахованих працюючих осіб, і відповідність до КВЕДів, визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223 (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року № 242).

Наразі підприємства, що обробляють понад 1000 га можуть подавати заявки на визначення підприємства критично важливим через ДАР, інші підприємства подають заявки на визначення підприємства критично важливими в установленому порядку. Підприємства, які мають більше 50 працівників подають скан підписаних документів на електронну адресу doc@minagro.gov.ua.

 

Докладніше на сайті Мінагрополітики     https://bit.ly/3x6EPCv

 

Роз’яснення до нового Порядку бронювання військовозобов’язаних для підприємств, установ та організацій АПК


 

Мінагорополітики підготувало роз’яснення щодо бронювання військовозобов’язаних для підприємств, установ та організацій агропромислового комплексу.

Хто може подати заявку на бронювання?

Куди подавати заявку на бронювання?

Як отримати статус критично важливого підприємства, зокрема, у галузі сільського господарства? 

 

Дізнавайтесь на сайті Мінагрополітики https://bit.ly/3x6EPCv

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь