Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 06.03.2023 09:26
Кількість переглядів: 173

27.02.2023 р. близько 13:00 в м. Золотоноша по вулиці Ринковій виникла пожежа 2-х поверхового житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 5 м2. Пошкоджено перекриття на площі 7 м2. Причина пожежі — порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Пожежу локалізовано о 13:53, ліквідовано о 14:42 черговим караулом 8–ї ДПРЧ (1АЦ).

02.03.2023 р. близько 10:15 в смт. Драбів по вулиці Федоровій в господарстві місцевої жительки 1973 року народження, виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем знищено навісну шафу, подовжувач, побутові речі. Пошкоджено стіну на площі 2 м.кв., шафу. Причина пожежі — коротке замикання електромережі. Пожежу локалізовано об 11:05, ліквідовано об 11:20 силами 5–ї ДПРЧ (1АЦ).

05.03.2023 р. близько 15:25 в селі Сеньківці, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 0,7 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 16:05, ліквідовано о 16:18 силами 8–ї ДПРЧ (1 АЦ).

05.03.2023р. близько 20:10 в селі Драбівці, на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 0,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 21:01, ліквідовано о 21:55 силами 8–ї ДПРЧ (1 АЦ).

 

У Золотоніщині рятувальники навчають дітей правилам безпеки

Фото без описуУчні Чорнобаївської гімназії відвідали історико-краєзнавчий музей, в якому до річниці повномасштабного вторгнення росії в нашу країну були представлені зразки вибухонебезпечних предметів та різні експонати Другої світової війни.

Фахівці Служби порятунку розповіли про небезпеку вибухонебезпечних предметів, нагадали як діяти якщо знайшов боєприпас. Зокрема, співробітники ДСНС наголосили не чіпати ВНП, не підходити та повідомити про небезпечну знахідку за номерами “101” та “102”. Також рятувальники роздали школярам інформаційні листівки від Юнісеф на тему мінна безпека.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 98 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 79 сучасних боєприпасів: артилерійські снаряди - 2 од., гранати - 2 од., набої - 75 од.;

- 19 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 11 од., мінометні міни - 7 од., протипіхотні міни - 1 од.

 

Рятувальники провели комісійне обстеження об'єктів з масовим перебуванням людей.

З метою запобігання пожеж та їх трагічних наслідків, співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили обстеження об`єктів з масовим перебуванням людей, щодо дотримання правил пожежної та техногенної безпеки.

Під час заходу, рятувальники оглянули стан евакуаційних виходів, зовнішнього та внутрішнього водопостачання, електромереж, первинні засоби пожежогасіння. У кожному закладі фахівці Служби порятунку розмістили інформаційні листівки розроблені Юнісеф.

 

Електричні та газові прилади — безпека при їх користуванні

Фото без описуСпівробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу серед громадян, щодо безпеки експлуатації приладів обігріву, газового та електричного обладнання.

Вручивши інформаційні листівки, співробітники ДСНС наголосили не залишати увімкнені прилади без нагляду та перевіряти їх справність.

Також фахівці Служби порятунку розповіли про правила безпеки при користуванні пічним опаленням та свічками.

 

 

Фото без опису

Територіальні громади району, депутати районної ради в минулому році прийняли рішення про виділення субвенції із місцевих бюджетів на придбання трьох пневмо-каркасних наметів з тепловими гарматами. Такі нові намети виготовлені з тканин із покриттям, що не підтримують горіння та мають високий опір водопроникненню. Їхня конструкція дозволяє компонувати наметові комплекси, наприклад, разом із подібними наметами, які вже облаштовані у Золотоніській, Чорнобаївській та Драбівській громадах.

Дякую депутатському корпусу громад району за спільний вклад у перемогу.

Ірина ТЕРНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь