Особливості призначення щомісячної грошової виплати відповідно до постанови № 79

Дата: 27.02.2023 09:28
Кількість переглядів: 133

Фото без описуОсобливості призначення щомісячної грошової виплати відповідно до постанови № 79

🗓 Щомісячна грошова виплата призначається та виплачується з дня звернення за її призначенням (але не раніше 01.01.2023). 

🗂 Особам, у матеріалах пенсійних справ яких наявні документи, що визначають право на виплату щомісячної грошової виплати, проводиться перерахунок без звернення з 01.01.2023. 

📝 Особам, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати з 01.01.2023 та звернуться за її призначенням до 01.07.2023, така виплата встановлюється з 01.01.2023. 

‼️ Звертаємо увагу, що щомісячна грошова виплата призначається незалежно від того, чи перебуває заявник на обліку в органах Пенсійного фонду України як одержувач пенсії (щомісячного довічного грошового утримання). 

💳 Щомісячна грошова виплата встановлюється без урахування розміру призначеної пенсії/ щомісячного довічного грошового утримання, в тому числі понад максимально встановлений законодавством розмір. Встановлений особі розмір пенсії обмежується 10 прожитковими мінімумами для осіб, які втратили працездатність (20 930,00 грн), без урахування щомісячної грошової виплати. 

👨‍👩‍👧‍👦 Виплата встановлюється в розмірі мінімальної заробітної плати на всіх членів сім’ї та ділиться між ними порівну. 

🏢 Особам, які перебувають на повному державному утриманні у відповідній установі (відповідному закладі), щомісячна грошова виплата виплачується у повному розмірі. 

📌 Особам, які одночасно мають право на отримання щомісячної грошової виплати та пенсії відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» чи на підвищення та/або надбавки до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», такі виплати проводяться за їх вибором за однією з підстав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь