Майже 300 захисників і захисниць візьмуть участь у відборі до національної збірної Invictus Games-2023

Дата: 23.02.2023 14:43
Кількість переглядів: 66

Фото без описуМіністерство у справах ветеранів України очікує на реєстрацію майже 300 учасників відбору до національної збірної для участі у міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games-2023, що відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф.

Про це повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Євген Котик під час прямого включення до інформаційного марафону національних телеканалів.

Наразі триває реєстрація на участь у національних змаганнях, подати заявку можна до 14 березня (включно) на платформі Е-ветеран.

– Ми очікуємо на реєстрацію майже 300 учасників з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення під час, або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, – розповів Євген Котик. –  Під час змагань, що відбудуться на Львівщині, будуть відібрані 24 спортсмени, які представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games у Дюссельдорфі. Буде враховуватись як спортивна складова, так і внутрішня вмотивованість до реабілітаційного процесу, адже самі змагання та підготовка до них – це також важлива складова медичної та психологічної реабілітації.

Заступник Міністра зазначив, що наразі переважна більшість ветеранів, навіть тих, хто отримав поранення або травмовані – беруть активну участь у відсічі повномасштабної російської збройної агресії, допомагають нашим військовим боронити Українську державу. Їм буде запропоновано на деякий час змінити військову передову на спортивну заради перемоги України на міжнародній спортивній арені.

– Ми можемо надати можливість нашим мотивованим Воїнам, які на полі бою відстоюють незалежність держави, здобути перемогу й на міжнародній спортивній арені, продемонструвати всьому світу, хто такі українські Захисники і Захисниці, нашу ідентичність, дати змогу відстояти на міжнародній арені незалежність і статус України, – наголосив Євген Котик.

Нагадаємо, цьогоріч міжнародні змагання Invictus Games відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня. Наша країна буде представлена на Invictus Games командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Відбір до національної збірної Invictus Games відбудеться у квітні 2023 року в Львівській області.

Вже визначено головного тренера збірної. Це Олена Яновська – легкоатлетка, майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, тренерка з легкої атлетики збірної команди України на Іграх Нескорених 2022 року, головний тренер збірної команди України на Іграх Воїнів 2022 року.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зазначила, що сам процес підготовки та участь українських Воїнів у міжнародних спортивних змаганнях є ефективним засобом для реабілітації, а також одним із потужних інструментів дипломатії нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь