Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 13.02.2023 12:29
Кількість переглядів: 122

05.02.2023р. близько 05:30 в м. Золотоноша по вулиці Баха, в господарстві місцевої жительки 1991 року народження, виникла пожежа у житловому будинку. На місці пожежі виявлено труп господарки. Вогнем знищено перекриття на площі 15 кв.м., 1 вікно. Пошкоджено перекриття на площі 50 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 08:02, ліквідовано о 08:50 силами 8-ї ДПРЧ (1 АЦ).

06.02.2023р. близько 08:30 в смт Драбів по вулиці Вишневій, в господарстві місцевого жителя 1966 року народження, виникла пожежа в господарчій будівлі. Вогнем знищено покрівлю на площі 40 м.кв., автомобіль “ВАЗ-2115”, 2011 р.в. Пошкоджено електроінструменти, побутові речі. Причина пожежі — потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал. Пожежу локалізовано о 09:10, ліквідовано о 09:30 силами 5 ї ДПРЧ (2АЦ).

Фото без опису10.02.2023р. близько 14:20 в селі Ревбинці Іркліївської ТГ по вулиці Миру, в господарстві місцевого жителя 1955 року народження, виникла пожежа в житловому будинку. Внаслідок пожежі господар отримав опіки обличчя ІІ-ІІІ ступенів (15%). Вогнем знищено перекриття на площі 5 м.кв. 5 вікон, електроінструменти, побутову техніку та речі. Пошкоджено покрівлю на площі 50 м.кв., перекриття на площі 45 м.кв., стіни та підлогу на площі 50 м.кв. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 16:10, ліквідовано о 17:25 силами 6 го ДПРП (1АЦ).

12.02.2023р. близько 12:30 в селі Першотравневе Іркліївської ТГпо вулиці Центральній, виникла пожежа на горищі не експлуатуємого будинку. Вогнем знищено покрівлю і перекриття на площі 50 м.кв., 3 м.куб. дров, 5 дерев’яних вікон та пошкоджено стіни по всій площі. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 14:08, ліквідовано о 16:50 силами 6-го ДПРП (1АЦ).

 

12.02.2023р. в селі Гельмязів, по взаємодії із ГУНП відділенням підводного розмінування частини піротехнічних робіт АРЗ СП (1 од. техніки, 5 осіб) проводились роботи по обстеженню акваторії річки Супій. В результаті обстеження небезпечних предметів не виявлено.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 85 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 79 сучасних боєприпасів: артилерійські снаряди - 2 од., гранати - 2 од., набої - 75 од.;

- 6 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 4 од., мінометні міни - 2 од.

 

Рятувальники наголошують

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

  • не підходьте

  • не чіпайте

  • відійдіть на безпечну відстань

  • зателефонуйте за номерами "101" або "102"

Фото без опису Рятувальники провели профілактичний рейд у житловому секторі

Фахівці Золотоніського районного управління ДСНС України провели профілактичні бесіди та поспілкувалися із місцевими мешканцями м. Золотоноша щодо дотримання правил безпечної поведінки у побуті.

Співробітники ДСНС нагадували основні правила пожежної безпеки, роз’яснювали як діяти у разі виникнення пожежі чи сильного задимлення. Звернули увагу на те, що потрібно постійно слідкувати за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтувати. Слідкувати за справністю електричних мереж.

Для того, щоб люди не забували поради та дотримувалися правил безпечної поведінки, рятувальники наприкінці бесід вручали тематичні листівки.

  

Крига помилок не пробачає — на Золотоніщині рятувальники здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу серед рибалок

10 лютого співробітники районного управління ДСНС спільно з курсантами ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля, вирушили на замерзлі водойми, аби вкотре нагадати рибалкам про небезпеку тонкої криги.

Під час профілактичного рейду рятувальники, вручивши місцевим рибалкам інформаційні листівки, наголосили, що крига ще недосить міцна, тому виходити на неї небезпечно. Водночас, фахівці Служби порятунку розповіли - безпечна товщина льоду не менше 7 сантиметрів, а вирушаючи на підлідну риболовлю необхідно мати при собі засоби порятунку: мотузку та палицю.

Любителі порибалити взимку звичайно прислухалися до порад співробітників ДСНС, проте відмовлятися від улюбленого хобі не збираються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь