Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 06.02.2023 11:50
Кількість переглядів: 126

30.01.2023р. близько 21:40 в селі Богодухівка Чорнобаївської ТГ, на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Вогнем знищено суху рослинність на площі 1,5 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 23:02, ліквідовано о 23:08 силами 6–го ДПРП (1АЦ).

31.01.2023р. близько 15:50 в селі Свічківка Шрамківської ТГ по вулиці Шевченка, в господарстві місцевої жительки виникла пожежа перекриття житлового будинку. Вогнем знищено перекриття на площі 10 м.кв., покрівлю на площі 2 м.кв. та пошкоджено перекриття на площі 4 м.кв., покрівлю на площі 2 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 17:40, ліквідовано о 17:51 силами 5-ї ДПРЧ (1АЦ) та ЦБГ Шрамківської ТГ (1АЦ)

01.02.2023р.близько 09:15 в селі Піщане по вулиці Зеленій в господарстві місцевої жительки 1966 року народження виникла пожежа у житловому будинку. Вогнем знищено стіну на площі 4 кв.м., перекриття на площі 2 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 10:15, ліквідовано об 11:04 силами 8-ї ДПРЧ (1 АЦ)

05.02.2023р. близько 05:30 в м. Золотоноша по вулиці Баха виникла пожежа у житловому будинку. На місці пожежі виявлено труп господарки 1991 р.н.,. Вогнем знищено перекриття на площі 15 кв.м., 1 вікно. Пошкоджено перекриття на площі 50 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 08:02, ліквідовано о 08:50 силами 8-ї ДПРЧ (1 АЦ)

 04.02.2023р. о 18:24 від чергового ГУНП надійшла інформація про те, що в Золотоніському районі, поблизу м. Черкаси, з мосту через річку Дніпро стрибнув у воду чоловік (особа не встановлена). Відділенням пошукових водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП (СПП “Пегас”, 3 особи) проведено поверхневий огляд акваторії річки, за результатами якого чоловіка не знайдено.

З початку року в Черкаській області зареєстровано 5 пригод, внаслідок яких 1 особа загинула та 2 особи врятовано.

 Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 84 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 79 сучасних боєприпасів: артилерійські снаряди - 2 од., гранати - 2 од., набої - 75 од.;

- 5 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 3 од., мінометні міни - 2 од.

Рятувальники наголошують

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

  • не підходьте

  • не чіпайте

  • відійдіть на безпечну відстань

  • зателефонуйте за номерами "101" або "102"

  •  

 Фото без описуРятувальники провели профілактичний рейд у житловому секторі

2 лютого співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу серед жителів Чорнобаївської територіальної громади, щодо дотримання правил безпечної поведінки у побуті.

Фахівці Служби порятунку наголосили на дотриманні правил пожежної безпеки під час використання електрообігрівальних приладів, печей та генераторів. Також рятувальники закликали не нехтувати елементарними правилами у поводженні з відкритим вогнем, стежити за справністю електричних приладів та електромережі.

На завершення бесід громадяни отримали профілактичні листівки із зазначенням основних правил безпеки життєдіяльності.

Фото без опису Профілактична робота триває

3 лютого фахівці Служби порятунку Золотоніщини спільно з курсантами ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля, провели черговий профілактичний рейд житловим сектором Чорнобаївської територіальної громади.

Під час заходу учасники рейду спілкувалися із громадянами на тему пожежної безпеки в опалювальний період. Рятувальники довели до відома місцевих жителів статистику пожеж в районі та розповіли про наслідки пожеж.

Також співробітники ДСНС наголосили постійно стежити за справністю опалювальних приладів та не залишати їх увімкненими без нагляду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь