Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 16.01.2023 09:51
Кількість переглядів: 163

Фото без опису08.01.2023 р. близько 17:30 в селі Драбово-Барятинське по вулиці Небесної Сотні, в господарстві місцевого жителя 1997 року народження виникла пожежа в надвірній споруді. Вогнем знищено 2 т сіна, стіни на площі 10 кв.м. Пошкоджено 1 т сіна. Причина пожежі - коротке замкнення електромережі. Пожежу локалізовано о 19:04, ліквідовано о 20:50 силами 5-ї ДПРЧ

08.01.2023 р. близько 20:05 в селі Кропивна по вулиці Степовій в господарстві господарстві місцевого жителя 1961 року народження, виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено оздоблення стін та стелі на площі 12 кв.м., домашні речі, 1 вікно. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.  Пожежу локалізовано о 20:55, ліквідовано о 21:30 силами 8-ї ДПРЧ

10.01.2023 р. близько 03:25 в селі Маркизівка Новодмитрівської ТГ по вулиці Л.Українки, в господарстві місцевої жительки 1963 року народження, виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено перекриття на площі 10 м.кв. Пошкоджено стелю та стіни на площі 10 м.кв. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 04:28, ліквідовано о 04:40 силами 8‑ї ДПРЧ

11.01.2023 р. близько 03:55 в селі Хвилево-Сорочин Золотоніської ТГ по вулиці Садова, на території садового товариства “Поляна”, виникла пожежа в підвальному приміщенні будинку. Під час пожежі господар отримав рвану рану голови. Вогнем знищено перекриття і покрівлю по всій площі, підлогу на площі 20 м.кв., стіни на площі 35 м.кв., меблі, побутову техніку, домашні речі та пошкоджено стіни на площі 40 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 06:19, ліквідовано о 07:43 силами 8-ї ДПРЧ (3АЦ).

12.01.2023 р. близько 02:35 в м. Золотоноша по вул. Панаса Мирного, виникла пожежа в господарчій споруді (дровник). Вогнем знищено 2 м.куб. дров. Причина пожежі - ймовірно підпал. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 02:55, ліквідовано о 02:59 силами 8-ї ДПРЧ

12.01.2023 р. близько 09:10 в Золотоніському районі, с. Великий Хутір, водій автомобіля “ВАЗ-2108” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Внаслідок пригоди 2 особи травмовано. Черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1 АЦ, 4 особи) виконувались роботи по деблокуванню водія.

13.01.2023 р. близько 10:15 у м. Золотоноша по вулиці Баха, в господарстві місцевої жительки 1963 року народження виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 120 м.кв., перекриття на площі 75 м.кв. Пошкоджено перекриття на площі 45 м.кв., стіни на площі 50 м.кв., меблі та побутові речі. Причина пожежі — коротке замикання електромережі. Пожежу локалізовано об 11:05, ліквідовано о 12:46 силами 8 ї ДПРЧ (2АЦ)

13.01.2023 р. близько 07:40 в м. Золотоноша по вулиці Карпенка-Карого в приватному житловому будинку сталося займання сажі в димоході. На місце події виїжджав черговий караул 8-ї ДПРЧ (1АЦ, 5 осіб).

14.01.2023 р. о 18:23 на автодорозі Н08 поблизу м. Золотоноша, водійка автомобіля “ЗАЗ Сенс” не впоралася із керуванням та здійснила з’їзд автомобіля у кювет, внаслідок чого водійка та її донька отримали травми та були госпіталізовані до лікувального закладу. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ, 4 особи) виконувались роботи по відключенню АКБ.

15.01.2023 р. близько 18:10 в селі Воронинці Іркліївської ТГ по вулиці Лесі Українки, на відкритій території виникла пожежа дров. Вогнем знищено 1,5 м.куб. дров. Причина - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 18:20, ліквідовано о 18:25 силами МПК с. Мельники (1АЦ) та 6-го ДПРП (1АЦ).

 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 3 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 3 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 2 од., мінометні міни - 1 од.

  • Рятувальники наголошують❗️

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

  • не підходьте
  • не чіпайте
  • відійдіть на безпечну відстань
  • зателефонуйте за номерами "101" або "102"

 

             ПРИГОДИ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ:

З початку року в Черкаській області зареєстровано 2 пригоди, внаслідок яких 2 особи врятовано.

Попри наявну потенційну небезпеку, дорослі та діти полюбляють здійснювати прогулянки по льоду, а рибалки - любителі облаштовуватися на річках та ставках. Аби не потрапити у крижану пастку, рятувальники нагадують про основні правила безпеки.

Тож перш ніж ступити на лід, треба звернути увагу на його колір. Найміцнішим вважається лід блакитного кольору, білий – дещо слабший. Якщо ж крига має сіруватий відтінок, це свідчить про присутність води у її товщі.

Тож фахівці ДСНС наголошують, що ідучи льодом, варто оминати небезпечні місця – виступаючі над поверхнею кущі, траву, ділянки вкриті товстим шаром снігу. У випадку, якщо крига під ногами затріщала і людина таки опинилася у воді, у жодному випадку не можна панікувати. Слід намагатися вибратися на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Повертатися слід у той бік, звідки людина прийшла, де міць льоду вже відома.

Рятувальники звертаються до всіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, не виходьте на лід, а особливо застерігаємо батьків: не відпускайте своїх дітей самих гратися на замерзлих водоймах!

 

Рятувальники нагадують громадянам правила пожежної безпеки в побуті

12 січня співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Фахівці Служби порятунку нагадали громадянам основні правила безпеки при використанні електро- та газового обладнання, пічного опалення, при використанні газових пальників та генераторів. Рятувальники рекомендують для захисту оселі від пожежі обов’язково придбати вогнегасник.

Крім того, рятувальники закликали дотримуватись правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

 

 

Рятувальники розповіли, як правильно використовувати генератори.

З метою попередження нещасних випадків при використанні генераторів, рятувальники провели інструктаж з мешканцями Чорнобаївської територіальної громади та наголосили що генератори можна використовувати лише на відкритому повітрі, оскільки під час роботи він виділяє небезпечний для життя чадний газ, який не має потрапляти в приміщення.

Крім того, генератор потрібно встановлювати так, щоб відстань до найближчої поверхні становила не менш як 6 метрів. Під час роботи пристрій дуже нагрівається, що може призвести до займання предметів, які знаходитимуться близько.

Рятувальники нагадали, що паливо тримати потрібно якомога далі з тієї ж причини. А заправляти його можна також лише на вулиці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь