Офіційне працевлаштування засуджених

Дата: 10.01.2023 13:24
Кількість переглядів: 98

Офіційне працевлаштування засуджених

Фото без описуДля засуджених осіб особливо актуальним і проблемним питанням сьогодення залишається офіційне працевлаштування. Через свій соціальний статус їм дуже важко знайти собі роботу, а тим більше влаштуватися легально. Тому засуджені особи легко погоджуються на так звану «тіньову» зайнятість не думаючи про майбутні наслідки.

З метою підвищення обізнаності суб’єктів пробації про переваги легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні 10 січня фахівець Золотоніської філії Черкаського обласного центру зайнятості Калініченко Надія відвідала Золотоніський місьрайонний відділ  філію ДУ «Центр пробації» у Черкаській області та провела інформаційну зустріч: «Переваги легальної зайнятості».

Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але ще чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам. Працівник, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій (відпустки, лікарняних, пенсії тощо).

Учасникам заходу було наголошено, що серед негативних наслідків «тіньової» зайнятості є і такі, що стосуються суспільної небезпеки, адже всі ми є споживачами послуг у сфері громадського харчування, торгівлі, транспорту, будівництва тощо, тож необхідна їх висока якість. Нелегальна зайнятість сприяє поширенню захворювань, підвищенню рівня аварійності на дорогах, зростанню ризику виникнення нещасних випадків на виробництві, адже з офіційно неоформленим працівником не проводиться навчання з техніки безпеки, охорони праці, він не проходить вчасно, а то і взагалі, передбаченого нормативними документами періодичного медичного огляду.

Насамкінець фахівець з профорієнтації Золотоніської філії проінформувала присутніх про стан ринку праці та актуальні вакансії, якими вони можуть скористатися для офіційного працевлаштування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь