Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 09.01.2023 10:03
Кількість переглядів: 122

04.01.2023 р. близько 08:15 в селі Коробівка по вулиці Лісовій в господарстві місцевого жителя 1966 року народження виникла пожежа мотоцикла у гаражі. Вогнем знищено акумулятор, сидіння мотоцикла. Пошкоджено стіни гаража на площі 18 кв.м. Причина пожежі - несправність електричної системи. Пожежу локалізовано о 08:40, ліквідовано о 08:49 силами 8-ї ДПРЧ

04.01.2023 р. близько 10:35 в селі Сеньківці по вулиці Нагірній в господарстві місцевого жителя 1977 року народження виникла пожежа у надвірній споруді. Вогнем знищено покрівлю на площі 72 кв.м., перекриття на площі 48 кв.м., автомобіль “ВАЗ-2106” 1989 р.в. Пошкоджено стіни на площі 56 кв.м. Причина пожежі - коротке замкнення електромережі. Пожежу локалізовано об 11:53, ліквідовано о 13:50 силами 8-ї ДПРЧ

04.01.2023 р. о 10:14 в м. Золотоноша по вулиці Благовіщенській черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1 АПД, 3 особи) надавалась допомога по відкриванню дверей квартири, в якій господарка не могла їх відчинити самостійно

Фото без опису06.01.2023 р. близько 21:20 в селі Благодатне Золотоніської ТГ по вулиці Визволення, виникла пожежа в двоповерховому житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 96 м.кв., 8 металопластикових вікна, речі домашнього вжитку та пошкоджено облицювання стін і стелі на площі 144 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 22:38, ліквідовано о 23:00 силами 8-ї ДПРЧ

08.01.2023 р. близько 01:36 в смт. Чорнобай по вулиці Свободи, виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем знищено 4 дерев`яні вікна та речі домашнього вжитку. Пошкоджено стіни на площі 35 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 02:28, ліквідовано о 03:38 силами 6-ї ДПРП

08.01.2023р. близько 17:30 в с. Драбово-Барятинське по вулиці Небесної Сотні, в господарстві місцевого жителя 1997 року народження виникла пожежа в надвірній споруді. Вогнем знищено 2 т сіна, стіни на площі 10 кв.м. Пошкоджено 1 т сіна. Причина пожежі - коротке замкнення електромережі. Пожежу локалізовано о 19:04, ліквідовано о 20:50 силами 5-ї ДПРЧ

08.01.2023р. близько 20:05 в селі Кропивна по вулиці Степовій в господарстві, виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено оздоблення стін та стелі на площі 12 кв.м., домашні речі, 1 вікно. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 20:55, ліквідовано о 21:30 силами 8-ї ДПРЧ

Всього з початку року вилучено і знищено 3вибухонебезпечних предмети, з них:

- 3 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 2 од., мінометні міни - 1 од.

Рятувальники наголошують У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

не підходьте

не чіпайте

відійдіть на безпечну відстань

  • зателефонуйте за номерами "101" або "102"

 

Рятувальники наголосили на небезпеці електрогенераторів

Фото без опису2 січня співробітники Золотоніського районного управління ДСНС розповіли мешканцям міста про особливості користування електрогенераторами. Найголовніше правило безпеки — розмістити прилад на відкритому просторі, адже під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та летальних випадків. Також важливо, щоб на пристрій не потрапляла вода.

Також співробітники Служби порятунку акцентували увагу громадян, що при запуску генераторів потрібно чітко дотримуватися інструкції.

Щоб уберегтися від неякісних електрогенераторів, фахівці ДСНС радять купувати пристрої тільки в ліцензованих точках продажу.

Рятувальники здійснили профілактичну роботу напередодні різдвяних свят

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС здійснили інформаційно-роз`яснювальну роботу щодо недопущення пожеж у період різдвяних свят. Зокрема, фахівці Служби порятунку здійснили обстеження об`єктів з масовим перебуванням людей, оглянули стан первинних засобів пожежогасіння та шляхів евакуації.

Також рятувальники провели профілактичні бесіди з працівниками закладів, стосовно дотримання правил пожежної безпеки при користуванні свічками та електричними приладами.

Про небезпеки сьогодення розповіли фахівці ДСНС

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС нагадали місцевим жителям про небезпеку генераторів та газових пальників.

Спілкуючись із жителями населених пунктів, рятувальники наголосили, що як генератори, так газові пальники слід купувати лише сертифікованими, в ліцензованих точках продажу та дотримуватися інструкції виробника.

Генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Не можна встановлювати у будівлі, тому що під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та летальних випадків.

При використанні газових пальників не допускайте потрапляння на балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.

Під час профілактичного відпрацювання, фахівці Служби порятунку вручили співрозмовникам інформаційні буклети.

Профілактичне відпрацювання Золотоніщини

5 січня фахівці ДСНС провели інформаційно-роз'яснювальну роботу житловим сектором Драбівської територіальної громади.

Спілкуючись з мешканцями громади, рятувальники роз’яснювали правила безпечного користування газовим та пічним опаленням, а також електропобутовими приладами. Крім того, розповідали правила пожежної безпеки в умовах аварійних відключень електроенергії.

Наостанок профілактичних бесід рятувальники вручали тематичні листівки.

Рятувальники провели бесіду і з священнослужителями напередодні Різдва Христового.

На Золотоніщині рятувальники зустрілись з настоятелями церков та храмів, щоб запобігти виникнення небезпечних подій. Надзичайники ознайомили присутніх із основними вимогами правил пожежної безпеки щодо культових споруд, наголосили на важливості використання первинних засобів пожежогасіння та забезпечення ними церковних храмів.

Також рятувальники зосередили увагу на особливій пильності щодо застосування відкритого вогню та підкреслили, що переважна більшість пожеж у церквах трапляється саме з людської необережності чи недбалості. Священнослужителям роздали листівки застережуючого характеру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь