Події за тиждень

Дата: 19.12.2022 10:30
Кількість переглядів: 138

11.12.2022р.близько 09:30 в м. Золотоноша по вулиці Замковій виникла пожежа в квартирі багатоповерховому житловому будинку. Черговим караулом проведено евакуацію 8 мешканців під’їзду. Вогнем знищено домашні речі. Пошкоджено стіни та стелю на площі 15 кв.м., побутову техніку. Причина пожежі - коротке замкнення електричної мережі. Пожежу локалізовано о 09:52, ліквідованоо 10:01 силами 8-ї ДПРЧ.

15.12.2022р. близько 04:25 в селі Чернещина Зорівської ТГ, виникла пожежа кукурудзи в зерносушарці “Kepler”. Вогнем пошкоджено 5 тон кукурудзи 2022 року врожаю та металеві конструкції сушарки на площі 4 м.кв. Збиток, причина пожежі та винуватець встановлюються. Пожежу локалізовано о 06:03, ліквідовано о 06:27 силами 8-ї ДПРЧ (2АЦ) та МПК с. Зорівка (1АЦ).

15.12.2022р. близько 00:08 біля села Богодухівка Чорнобаївської ТГ, водій автомобіля “ГАЗ-31105”, не впорався з керуванням та з’їхав в кювет. Особовим складом чергового караулу 6-го ДПРП (1АЦ, 3 особи) проведено роботи по витягуванню автомобіля з кювету.

16.12.2022р. близько 09:30 в смт. Чорнобай по вул. Центральній, виникла пожежа в будівлі магазину “Імпульс”. Вогнем знищено комп’ютерну техніку, кондиціонер, телевізор, диван. Пошкоджено стелю на площі 15 м.кв., стіни на площі 20 м.кв. Ймовірна причина пожежі — перенавантаження електромережі. Пожежу локалізовано о 10:05, ліквідовано о 10:10 силами 6-го ДПРП

18.12.2022р. о 22:21 від екстреної медичної допомоги надійшло повідомлення про те, що в селі Погреби Шрамківської ТГ, чоловік 2001 року народження, перебуваючи на подвір’ї власного домоволодіння намагався скоїти самогубства шляхом самоспалення. Внаслідок пригоди чоловік отримав опіки верхніх кінцівок і грудей ІІ-го ступеню (10 %) та госпіталізований до КНП “Перша Черкаська міська лікарня”. На місце події виїжджали: особовий склад ЦБГ Шрамківської ТГ, працівники національної поліції та екстреної медичної допомоги.

Всього з початку року вилучено і знищено 27725 вибухонебезпечних предмети, з них:

- 27367 сучасних боєприпасів: авіаційні бомби - 3 од., авіаційна ракета - 1 од., реактивні снаряди - 4636 од., гранати - 10458 од., артилерійські снаряди - 491 од., постріли гранатометні - 416 од., касетні елементи - 547 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9930 од., залишки уламків крилатої ракети - 1 од.

- 358 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 266 од., мінометні міни - 56 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 28 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

Рятувальники наголошують У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

не підходьте

не чіпайте

відійдіть на безпечну відстань

зателефонуйте за номерами "101" або "102"

 

Фото без описуРятувальники Золотоніщини провели заняття для працівників Національної поліції

Фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій нагадали правоохоронцям Драбівського районного відділу поліції правила пожежної безпеки та алгоритм дій при виявленні пожежі.

Співробітники ДСНС пояснили принцип роботи порошкових, вуглекислотних вогнегасників та механізм приведення їх в дію. Окрему увагу рятувальники приділили алгоритму дій при виникненні пожежі та проведення евакуації.

 Рятувальники проводять профілактичні рейди серед громадян

У період опалювального сезону кількість пожеж від пічного опалення збільшується, особливо в сільській місцевості. Частіше за все в житловому секторі пожежі трапляються через порушення правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення.

Саме з метою попередження нещасних випадків та надання інформаційно-розяснювальних матеріалів золотоніські рятувальники спільно з фахівцями Золотоніської районної військової адміністрації здійснили профілактичний рейд у с. Вільхи, де поспілкувалися з місцевим населенням.

 Фото без описуНа Золотоніщині відкрився перший “Клас безпеки”

Наразі в області активно розвивається напрямок, щодо облаштування спеціальних просторів для школярів, де вони мали б змогу більш ефективніше здобувати знання, щодо безпеки життєдіяльності та діям у різного роду надзвичайних ситуаціях.

Фото без опису16 грудня, на базі однієї із шкіл міста Золотоноша, відбулося відкриття першого “Класу безпеки”, в якому діти матимуть змогу вивчати та практично відпрацьовувати вміння та знання з мінної і пожежної безпеки, психологічної та домедичної допомоги, вивчати правила безпеки на дорозі.

Під час першого уроку, школярі показали гарні знання з безпеки, в змодельованих різних надзвичайних ситуаціях, а також долучилися до конкурсу малюнка “Я в безпеці з МВС” та продемонстрували своє бачення безпеки в художніх роботах.

Рятувальники наголошують на дотриманні простих правил пожежної безпеки.

ПОСТІЙНО, під час того, як виходите з будинку, переконайтеся що всі електроприлади та побутова техніка вимкнута з розеток.

Під час повітряної тривоги, по можливості виключити лічильник електроенергії!

За можливості, попередити про перебої з електрикою сусідів і одиноких людей, що мешкають пору.

І в жодному разі не можна панікувати і втрачати витримку! В разі замкнення електропроводки, варто якнайшвидше подзвонити по номеру "101" і викликати пожежну охорону, та самому намагатися швидко оцінити ситуацію і діяти залежно від віку, навичок і можливостей, не наражаючи своє життя на небезпеку.

Миру нам! Слава Героям!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь