Україна друга в Європі в рейтингу відкритих даних

Дата: 15.12.2022 10:42
Кількість переглядів: 75

Цього року Україна зайняла 2 місце в рейтингу Open Data Maturity 2022 серед 35 країн. У 2021 році ми були на шостому місці, а в 2020 році – на 17-му. Цьогоріч рівень зрілості відкритих даних в Україні становить 97%. У той час як середній показник в Європі – 82%.

Щороку з 2015 року Європейський портал даних проводить дослідження Open Data Maturity Report. У ньому оцінюється поточна ситуація розвитку відкритих даних, прогрес країн щодо відкриття даних та надаються рекомендації щодо покращення ситуації.

Попри повномасштабну війну, Мінцифра продовжує розвивати сферу відкритих даних та щодня працює над тим, аби якомога більше наборів даних ставали доступними для громадськості.

У 2019 році, коли створювали Мінцифру, перед нами була ціль – до 2024 року увійти в трійку лідерів країн за рівнем розвитку сфери відкритих даних. І вже в 2022 році ми стали другими.

Україна зробила потужний прорив у розвитку відкритих даних. Ще 2 роки тому ми вперше потрапили до рейтингу Open Data Maturity. Тоді Україна опинилася на 17 місці в групі країн, що швидко розвиваються. У 2021 році цей показник значно покращився, Україна стала країною-трендсетером у сфері відкритих даних і зайняла 6 місце у рейтингу. Цього року Україна стала другою в Європі, а попереду тільки Франція.

За результатами дослідження, Україна отримала такі оцінки в рейтингу:

  • Політика відкритих даних — 640 балів.

  • Функціонування порталу відкритих даних https://data.gov.ua — 617 балів.

  • Вплив відкритих даних — 600 балів.

  • Якість відкритих даних — 606 балів.

Результати дослідження Open Data Maturity 2022 — це об’єктивний показник того, що ми працюємо в правильному напрямі. Детальніше ознайомитися з дослідження можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь