Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 12.12.2022 16:19
Кількість переглядів: 110

05.12.2022р. близько 01:00 в с. Драбове-Барятинське Драбівської ТГ по вулиці Небесної Сотні, в господарстві місцевого жителя 1973 року народження виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 100 м.кв., побутові речі. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 03:49, ліквідовано о 07:10 силами 5-ї ДПРЧ

Фото без опису06.12.2022р. близько 19:30 в селі Кедина Гора Золотоніської ТГ, вулиці Курортна в господарстві місцевого жителя виникла пожежа в господарчій будівлі, яка розповсюдилась на поряд розташовану господарчу будівлю. Вогнем знищено господарчу будівлю та пошкоджено 2 дерев’яних вікна і покрівлю сараю на площі 15 м.кв. Причина пожежі - необережність під час куріння. Пожежу локалізовано о 20:10, ліквідовано о 21:12 силами 8-ї ДПРЧ та СТОВ “ППЗ “Коробівський” (1 пристосована техніка для підвозу води).

07.12.2022р. близько 22:10 в м. Золотоноша по вулиці Новоселівській, в 5-ти поверховому житловому будинку сталось коротке замикання в електрощитовій без подальшого горіння. На місце події виїжджав черговий караул 8-ї ДПРЧ (1 АЦ, 4 особи).

Фото без опису08.12.2022р. близько 07:00 в селі Благодатне Золотоніської ТГ по вулиці Абрикосовій, в господарстві місцевого жителя 1964 року народження, виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 15 м.кв., побутові речі. Пошкоджено перекриття на площі 20 м.кв., стіни на площі 30 м.кв. Причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 08:07, ліквідовано о 08:48 силами 8-ї ДПРЧ (1АЦ, 1АППД).

08.12.2022р. до Драбівській ЦРЛ було госпіталізовано двох громадянин 1974 та  1981 року народження мешканців села Шрамківка Шрамківської ТГ, які внаслідок розігрівання на газовій плиті балону від монтажної піни з його подальшим вибухом, отримали опіки обличчя та рук І-ІІ ступенів.

10.12.2022р. близько 15:45 надійшло повідомлення про те, що в селі Кедина Гора, в акваторії р. Дніпро, троє рибалок пішли на риболовлю та в зв’язку з погодними умовами (хмарно, туман) не можуть дістатися до берега по кризі, орієнтовна відстань 400 метрів. Особовим складом 8-ї ДПРЧ встановлено контакт з рибалками та скеровано їх до берега, після чого о 18:20 чоловіки дістались берега самостійно. Стан здоров’я рибалок задовільний, від медичної допомоги відмовились. На місце події виїжджали особовий склад 8-ї ДПРЧ (1 САРМ-Л, 4 особи) та відділення пошукових водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП (СПП “Пегас”, 2 особи).

У Золотоноші під час пожежі евакуйовано 8 мешканців під`їзду

11 грудня близько 09:30 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в квартирі, що на вулиці Замковій.

На місце події прибули рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які здійснили евакуацію 8 мешканців під’їзду та о 10:01 ліквідували пожежу. Вогнем знищено домашні речі, пошкоджено побутову техніку.

За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замикання електричної мережі.

На Золотоніщтині знищено 2 ворожі авіабомби

8 грудня на території Золотоніського району, групою піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення, проводились роботи зі знищення 2 осколково-фугасних бомб, вага кожної становить 500 кг.

Роботи проводились у місці, яке дозволило убезпечити цивільних найближчого населеного пункту від можливих загроз.

Рятувальники наголошують. У разі виявлення вибухонебезпечного предмета:

не підходьте

не чіпайте

відійдіть на безпечну відстань

зателефонуйте за номерами "101" або "102"

Рятувальники навчали поліцейських Золотоніщини правил пожежної безпеки

 Золотоніські рятувальники навчали працівників ВПД √2 Золотоніського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Черкаській області правил пожежної безпеки. 

Під час теоретичної частини, були розглянуті наступні питання: дотримання протипожежних вимог і норм законодавства, види та порядок експлуатації вогнегасників, алгоритм дій співробітників під час виникнення пожежі, порядок здійснення евакуації та порятунку з місць пожежі чи задимлення людей, документів та майна.

Рятувальники також пояснили принцип роботи порошкових, вуглекислотних вогнегасників та механізм приведення їх в дію.

Рятувальники Золотоніщини удосконалюють вміння роботи з аварійно-рятувальними інструментом

На території 6-го Державного пожежно-рятувального поста, рятувальники відпрацювали дії з ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод за допомогою спеціального аварійно-рятувального інструменту.

Під час тренувань рятувальники відпрацювали навички роботи на пневматичному та гідравлічному обладнанні, а також проведення деблокування постраждалого із понівеченого автомобіля.

Про пункт незламності, і чому він нам необхідний

 Фото без описуНавіть у нашому маленькому містечку. Сюди приходять різні люди, щодня. В основному молодь. Вчителька англійської, логісти, бухгалтера, що ведуть бухгалтерії декількох підприємств.

А сьогодні наш пункт незламності здавав екзамен з політології. І отримав не багато, не мало, 90 балів! Хтось скаже «дурниця, війна в країні», а я скажу - ПЕРЕМОГА. Перемога над обставинами, перемога над росіянами, що кожного дня, запускаючи по нас ракети моляться за нашу поразку, надіються, що завалиться система освіти, не буде зв’язку і все нам.

І от поки ми здаватимемо так екзамени, поки ми хотітимемо ті найвищі бали, ми незламні.

І ми не порівнюємо ці пункти з Бахмутом чи Маріуполем. Просто діти тих, хто зараз на передовій отримують максимум, і мовчки показують відомий жест отим, що моляться за нашу загибель. Слава Воїнам України

Альона КОВАЛЬ

 

Незламність маленьких українців

Нагадуємо про функціонування “Пунктів Незламності”, де у доступності світло, тепло, електрика. А також дитяча зона, де малеча може корисно провести час.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь