Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 21.11.2022 09:14
Кількість переглядів: 113

14.11.2022р. близько 19:10 біля села Нова Дмитрівка, водій автомобіля “ВАЗ-2112”, з’їхав на узбіччя, зіткнувся з деревом та допустив перекидання автомобіля. Внаслідок пригоди 1 особа загинула та 1 особу травмовано. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1САРМ-Л, 5 осіб) проведено роботи по деблокуванню тіла загиблого та відключенню акумуляторної батареї автомобіля.

14.11.2022 р. о 16:20 в селі Гельмязів, на території приватного домоволодіння впав до шахти колодязя, глибиною близько 3 м, місцевий житель 1955 року народження, внаслідок чого отримав забій грудної клітини та закриту черепно-мозкову травму. Силами МПК с. Гельмязів (1АЦ, 2 особи) надано допомогу по підняттю чоловіка на поверхню.

Рятувальники ліквідували пожежу автомобіля

15 листопада під час руху поблизу села Коврай, виникла пожежа легкового автомобіля Mercedes-Benz.

Пожежу ліквідували рятувальники 6-го державного пожежно-рятувального поста та місцевої пожежної команди "Старий Коврай".

Причиною пожежі стала розгерметизація паливної системи. Постраждалих внаслідок події немає.

18.11.2022 р. близько 17:00 в смт Драбів по вулиці Братів Ємченків, в господарстві місцевого жителя 1992 року народження, виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 28 м.кв., 2 вікна, двері, газовий котел, пральну машину, побутові речі. Пошкоджено покрівлю на площі 20 м.кв., перекриття на площі 25 м.кв. Причина пожежі — коротке замикання електромережі. Пожежу  локалізовано о 17:48, ліквідовано о 18:07 силами 5-ї ДПРЧ

Рятувальники ліквідували наслідки ДТП, 3 особи травмовані

18 листопада до Центру управління в надзвичайних ситуаціях надійшло повідомлення про те, що біля села #Піщане сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів ВАЗ та Фольксваген Транспортер.

Внаслідок пригоди травмувалося 3 особи. Рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини допомогли медикам транспортувати потерпілих до автомобілів швидкої медичної допомоги.

Аби запобігти пожежі на місці події, надзвичайниками проведені роботи по відключенню акумуляторних батарей автомобілів та змивання пально-мастильних матеріалів з проїжджої частини.

Рятувальники ліквідували наслідки ДТП

20 листопада на автошляху поблизу села Нова Дмитрівка, сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів “Mercedes” та “Hyundai”.

Рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини здіснили деблокування загиблої жінки з автомобіля “Hyundai” та відключили акумуляторну батарею.

Всього з початку року в Черкаській  області вилучено і знищено 27719 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 27364 сучасних боєприпасів: авіаційні бомби - 1 од., авіаційна ракета - 1 од., реактивні снаряди - 4636 од., гранати - 10457 од., артилерійські снаряди - 491 од., постріли гранатометні - 416 од., касетні елементи - 547 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9930 од., залишки уламків крилатої ракети - 1 од.

- 355 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 265 од., мінометні міни - 54 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 28 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

Обізнаність та уважність - запорука безпеки. Пам'ятайте про це щоразу, коли "зустрічаєте" подібні знахідки або підозрілі предмети.

Нагадуємо правильний алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмету:

не чіпати;

відійти;

позначити місце;

попередити оточуючих;

зателефонувати 101 або 102!

 

На сьогоднішній день #ДСНС і #UNICEF проводять спільну кампанію та розробляють продукти, що допомагають дітям розуміти всю небезпеку від вибухонебезпечних предметів, навчитись їх розпізнавати та правильно діяти.

Вагомою підтримкою для роботи з дітьми є наочні методичні матеріали, розроблені Міжнародним дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Тому рятувальники Золотоніщини проводять заходи для діток з використанням методичних матеріалів UNICEF. Фахівці ДСНС наголошують, що слід чітко засвоїти правило – нічого не чіпати на вулиці, у транспорті, розповідають як вибухівку можуть замаскувати під цілком невинні речі – іграшки, гаманці тощо.

Хлопчики та дівчатка отримують цікаві подарунки від рятувальників: розфарбовки, загадки та комікси на тему мінної безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь