У Золотоноші засуджено Киянина, який перешкоджав здійсненню виборчого права

Дата: 04.11.2022 09:08
Кількість переглядів: 92

У Золотоноші засуджено Киянина, який перешкоджав здійсненню виборчого права

Фото без описуЗа процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури судом засуджено особу до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посаду та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчими процесами строком на 5 років, на підставі статті 75 КК України звільнено з іспитовим строком на 1 рік, яка обвинувачувалася у перешкоджанні здійснення виборчого права, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 157 КК України).

Під час судового розгляду прокурором доведено, що житель м. Київ з метою введення виборців в оману змінив своє прізвище на прізвище іншого кандидата, під час позачергових виборів в Верховну Раду України та зареєструвався як кандидат на згадану посаду, чим перешкоджав вільному здійсненню виборцем свого виборчого права та перешкоджанні діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу при здійсненні своїх прав, поєднане з обманом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Враховуючи наявність доказів, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 157 КК України, та призначив встановлене законом покарання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь