Мешканця Золотоніського району судитимуть за ухилення від призову за мобілізацією

Дата: 25.10.2022 08:59
Кількість переглядів: 268

За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури місцевому мешканцю оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого статтею 336 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України маючи військове звання та військо-облікову спеціальність, перебуваючи на військовому обліку військовозобов’язаних в Золотоніського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, діючи з прямим умислом, спрямованим на ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, не маючи на те поважних причин, керуючись небажанням бути призваним для несення служби в рядах Збройних Сил України, ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період - не з'явився у визначений час територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У ході проведення слідчих дій мешканцю Золотоніського району повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України, підозрюваному загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
 Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь