Чи заповнюють поля розрахункових документів (фіскальних чеків), які містять інформацію щодо ПДВ та/або акцизного податку, суб’єкти господарювання, у тому числі ФОП- платники ЄП, які не є платниками ПДВ та/або акцизного податку?

Дата: 21.10.2022 10:12
Кількість переглядів: 109

Чи заповнюють поля розрахункових документів (фіскальних чеків), які містять інформацію щодо ПДВ та/або акцизного податку, суб’єкти господарювання, у тому числі  ФОП- платники ЄП, які не є платниками ПДВ та/або акцизного податку?

 

Форми розрахункових документів встановлені Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 із змінами та доповненнями, у вигляді уніфікованих таблиць, що містять окремі визначені поля, а зміст розрахункового документу передає інформація, що повинна зазначатись платниками податків у встановленому формою вигляді, у встановленому формою полі – та є реквізитами розрахункових документів.

Сама по собі форма та зміст розрахункових документів не вимагає від платників податків виконання жодних додаткових обов’язків щодо адміністрування податків та/або зборів. Але виключення окремих полів з форми чеку, у випадку відсутності обов’язку у платника їх заповнювати, є нелогічним. Тим більше, що у разі відсутності певних даних, не залежно від обов’язковості їх занесення до форми чеку, інформація у відповідному полі чеку не заповнюється.

Водночас, відсутність обов’язкових реквізитів розрахункових документів, за умови наявності інформації та відповідно до обов’язку платника податків заповнити інформацією відповідні поля форми чеку, будуть призводити до визнання таких розрахункових документів невідповідними.

Враховуючи вищевикладене, заповнення полів форми розрахункових документів є обов’язковим лише за умови наявності у платника податків інформації, яка безпосередньо пов’язана з ним і відповідає змісту розрахункового документу, що формується.

Наприклад:

- не заповнюють поля для платників ПДВ платники, що не є платниками цього податку, альтернативний спосіб заповнення «Без ПДВ»;

- не заповнюють поля для акцизного податку платники, що не є платниками цього податку, альтернативний спосіб заповнення «Без АП»;

- не заповнюють поле код УКТ ЗЕД по товарах, що не є підакцизними.
 При цьому, наведені приклади не є виключними.

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь