Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 11.10.2022 12:46
Кількість переглядів: 191

05.10.2022р. близько о 16:40 біля смт Чорнобай, водій автомобіля “ЗАЗ-1102”, не впорався з керуванням, з’їхав в кювет та скоїв зіткнення з деревом. Внаслідок пригоди водій та пасажир отримали травми різних ступенів тяжкості та були госпіталізовані до КНП “Чорнобаївська багатопрофільна лікарня”. Особовим складом чергового караулу 6-го ДПРП (1АЦ, 4 особи) проведено роботи по деблокуванню пасажира та відключенню акумуляторної батареї автомобіля.

08.10.2022р. близько 03:00 в м. Золотоноша, вулиці Малиновського в господарстві місцевого жителя 1981 року народження  виникла пожежа у житловому будинку. На місці пожежі виявлено труп господаря. Вогнем знищено ліжко. Пошкоджено домашні речі, стіни на площі 15 кв.м.  Збиток встановлюється. Причина пожежі - необережність під час куріння. Винуватець - господар.  Для ліквідації пожежі пожежно-рятувальні підрозділи не залучались.

09.10.2022р. близько 11:55 в с. Великий Хутір Великохутірської ТГ по вулиці Куниці на території приватного домоволодіння, під час стоянки, виникла пожежа в моторному відсіку автомобіля “ГАЗ-2752-414”, 2007 р.в., який належить. Вогнем пошкоджено моторний відсік. Причина пожежі — несправність електросистеми автомобіля. Пожежу ліквідовано до прибуття чергового караулу  5-ї ДПРЧ.

09.10.2022р. о 23:50 в смт Драбів по вул. Незалежності, черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1АЦ, 4 особи) надавалась допомога по відкриванню дверей приватного житлового будинку, що належить місцевому жителю 1945 року народження, оскільки господарка потребувала медичної допомоги.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 25989 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 25649 сучасних боєприпасів: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 4165 од., гранати - 9457 од., артилерійські снаряди - 481 од., постріли гранатометні - 416 од., касетні елементи - 315 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9930 од.

- 340 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 256 од., мінометні міни - 52 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 24 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

 Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Безпека в побуті. На Золотоніщині триває активна профілактична робота

Фото без описуСпівробітники районного управління ДСНС провели інформаційно-профілактичну роботу в житловому секторі району

Під час заходу рятувальники звернули увагу громадян на три основні питання — безпека в побуті, заборона спалювання сухої рослинності та безпечна поведінка у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, фахівці Служби порятунку наголосили господарям приватних домоволодінь завчасно підготувати прилади обігріву до опалювального сезону. Також рятувальники звернули увагу місцевих жителів на небезпеці використання саморобних електроприладів та забороні випалювання сухої рослинності.

Крім того, співробітники ДСНС розповіли про безпечну поведінку у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

На Золотоніщині рятувальники підвищують свій рівень з домедичної підготовки

Фото без описуЗнання та вміння з невідкладної домедичної допомоги є вкрай важливими та необхідними для співробітників ДСНС. Тому, 5 жовтня з рятувальниками проведено заняття щодо надання першої невідкладної домедичної допомоги постраждалим при надзвичайних ситуаціях. Під час занять, фахівці Служби порятунку практично відпрацювали методи надання домедичної допомоги при переломах, кровотечах, зупинці серця та дихання тощо.

Фото без опису В Золотоніському районі проходить профілактична робота у закладах охорони здоров'я, мета якої - виключити можливість виникнення пожежі на таких об’єктах, а в разі надзвичайної ситуації - забезпечити захист та рятування громадян від впливу небезпечних факторів пожежі, якими супроводжується неконтрольоване горіння.

Так, співробітники Золотоніського районного управління провели комісійне обстеження в Драбівській багатопрофільній лікарні та Центрі соціального обслуговування Вознесенської сільської ради.

Під час заходів, особливу увагу співробітники ДСНС звертають на дотримання правил пожежної безпеки, стан шляхів евакуації та первинних засобів пожежогасіння.

В ході обстеження фахівці Служби порятунку ознайомили персонал з правилами пожежної безпеки під час експлуатації медичного та технологічного обладнання, розповіли про дії персоналу у разі виникнення пожежі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь