«Наш обов’язок – забезпечити належні санітарні умови в місцях розселення ВПО», – Наталія Кравченко

Дата: 06.10.2022 17:12
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Із наближенням холодів в області загострюється ситуація із захворюваністю на інфекційні хвороби. Лише за минулий тиждень в області виявили понад 2,4 тисячі нових випадків COVID-19.

Тож у громадах мають подбати про належне забезпечення усіма необхідними засобами індивідуального захисту внутрішньо переміщених осіб у місцях розселення. На цьому наголосила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко під час засідання обласного штабу з питань ВПО.

Наразі в області проживають понад 140 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Переважна більшість з них мешкають у приватному секторі. Також ВПО розселили у комунальних закладах, готелях та гуртожитках.

Фото без опису

Фото без опису

– Саме у таких місцях компактного розселення внутрішньо переміщених осіб, як комунальні заклади чи гуртожитки, якщо цього ще не зробили, необхідно забезпечити наявність дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту та медикаментів, – відзначила Наталія Кравченко. – Крім того, варто облаштувати місця для відокремлення осіб, які мають симптоми респіраторного  захворювання, аби убезпечити інших, або ж перевірити рівень готовності наявних.

Вона додала, що нині область очікує на нову хвилю внутрішньо переміщених осіб. Тож місця, де їх будуть розселяти, мають бути заздалегідь забезпечені усім необхідним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь