Черговий вирок – засуджено глорифікатора учасників збройної агресії РФ

Дата: 05.10.2022 11:33
Кількість переглядів: 137

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно громадянина України, який мав і російське громадянство, за фактом злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України.

За версією слідства чоловік, використовуючи власний мобільний телефон, у ході спілкування з наближеним до нього оточенням неодноразово виправдовував, визнавав правомірною та заперечував збройну агресію російської федерації проти України.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину та запевнив суд, що шкодує про скоєне, засуджує свою поведінку та, перераховуючи власні кошти, активно сприяє ЗСУ у відсічі російських окупантів.

Суд визнав фігуранта винним і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Та врахувавши щире каяття, похилий вік батьків, які перебувають на утриманні обвинуваченого, суд встановив йому іспитовий строк тривалістю 3 роки і поклав на нього ряд обов’язків, виконання яких перевірятиметься відповідними державними органами.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь