Ганна Маляр: На сьогодні вже проведено 24 обміни, 808 осіб повернуто з російського полону

Дата: 03.10.2022 12:01
Кількість переглядів: 127

Фото без описуСтаном на сьогодні вже проведено 24 обміни, 808 осіб повернуто з російського полону. про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів, по-перше, мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, і по-друге, щоб суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими, наголосила вона.

– Ще на початку широкомасштабного вторгнення постановою Кабінету Міністрів був створений Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, – відзначила Ганна Маляр. – Нагадую, що Україна виконує всі норми Женевських конвенцій щодо питань поводження з військовополоненими. Усе це здійснює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій.

Діє він на базі ГУР МО України.

  • Адреса приймальні – Київ, вулиця Спаська, 37.
  • Консультаційна лінія:
  • +38 (095) 412 74 24
  • понеділок-п’ятниця 10:00 – 16:00
  • Запис на прийом:
  • +38 (044) 425 12 09
  • Понеділок-п’ятниця 09:00 – 17:00.

Тут здійснюється прийом родичів військовополонених та безвісти зниклих, де ви можете отримати юридичну чи психологічну допомогу та просто інформацію.

На сьогодні штабом проведено 380 особистих прийомів – людей, які шукали своїх безвісти зниклих родичів, та понад 3000 консультацій телефоном – усе це активна щоденна робота. Також штабом опрацьовано більше ніж 6000 запитів про статус особи. Це запити родичів, які шукають своїх безвісти зниклих членів родин-військовослужбовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь