МОЗ продовжує сприяти системному розвитку медицини у регіонах – Віктор Ляшко на Уманщині

Дата: 03.10.2022 11:57
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом із головою комітету з питань здоров?я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайлом Радуцьким, головою партії «Слуга народу» Оленою Шуляк та іншими народними депутатами відвідали з робочим візитом Черкаську область та обговорили перспективи розвитку медичної галузі в регіоні. 

«Доступність, якість та безоплатність для людей — ключові аспекти надання медичної допомоги, які ми повинні забезпечити. Нещодавно народними депутатами були прийняті зміни до Основ законодавства охорони здоров’я в частині формування підходів до організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я. І сьогодні в наших з вами дискусіях повинен бути досягнутий консенсус в підходах до ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів у межах госпітального округу», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Міністерство найближчим часом представить на громадське обговорення напрями медичного обслуговування в стаціонарних умовах, які будуть базовими для формування госпітальних кластерів в кожному госпітальному окрузі. На сьогодні до них буде запропоновано включити пріоритетні хвороби, від яких найбільша смертність та інвалідність в Україні. Це такі хвороби як інсульт, інфаркт та травми».

Також у ході зустрічі міністр охорони здоров’я повідомив, що медичні заклади Черкащини продовжують отримувати необхідне та дороговартісне медичне обладнання.

Зокрема, цього року на Черкащині було встановлено сучасне ангіографічне обладнання. Таке обладнання дозволяє проводити не лише рутинні ангіографічні обстеження, але й складні високотехнологічні рентгенівські втручання на серці, головному мозку, магістральних та периферичних артеріях. Також апарат дозволяє виявляти процеси та хвороби, які побачити іншим шляхом не вдається.  Крім того, ангіограф допомагає кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

За словами Віктора Ляшка, загалом до області протягом цього року надійшло 20 автомобілів швидкої медичної допомоги, 3 анестезіологічні апарати, 12 апаратів вакуумної терапії ран, апарат електрохірургічний та 5 апаратів рентгенівських пересувних, 2 апарати рентгенівських стаціонарних, 25 УЗД-апаратів, ендоскопічне обладнання, 10 капнографів, 9 кисневих станцій, 9 манекенів, 17 моніторів пацієнта та лабораторне обладнання. Від початку року до медичних закладів області вже доставлено й розподілено понад 186 одиниць медичного обладнання та приладів.

«Міністерство охорони здоров’я  разом із партнерами продовжує працювати та допомагати органам місцевого самоврядування покращувати матеріально-технічну базу і забезпечувати мешканців регіонів якісними медичними послугами. І ще раз наголошую власникам лікарень, що і в них на порядку денному повинно бути місце престижності професії лікар. А зміни, які проводяться в лікарнях, повинні бути однаково комфортні як для пацієнта, так і для медичного працівника», — зазначив Віктор Ляшко.

Також міністр наголосив, що власники та керівники кожного медичного закладу мають докладати максимум зусиль, аби дороговартісне обладнання, яке поставляється централізовано, було змонтовано та введено в експлуатацію у максимально короткі терміни, щоб відразу рятувати життя й здоров’я українців.

Нагадаємо, нещодавно 16 кисневих станцій та інше важливе медичне обладнання отримали лікарні Львівщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь