Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 03.10.2022 11:45
Кількість переглядів: 162

Рятувальники ліквідували пожежу в зерносушарці

28 вересня близько 18:00 на території одного із сільськогосподарських підприємств села Плешкані Гельмязівської територіальної громади, виникла пожежа в бункері зерносушарки.

На місце події прибули рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди села Гельмязів, а також техніка підприємства, які ліквідували пожежу.

У результаті пожежі вогнем пошкоджено 5 тонн кукурудзи, що зберігалася в середині сушарки. За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення технологічного регламенту.

Фото без опису29.09.2022 р. близько 17:20 в селі Шабельники Піщанської ТГ по вулиці Незалежності, в господарстві місцевого жителя виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено стіну на площі 4 м.кв. та пошкоджено перекриття на площі 3 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Пожежу локалізовано о 18:56, ліквідовано о 19:19 силами 8-ї ДПРЧ

30.09.2022 р. близько 01:30 в селі Нова Гребля Піщанської ТГпо вулиці Шевченка в господарстві місцевого жителя виникла пожежа на горищі житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 10 м.кв. Причина пожежі - розряд блискавки. Пожежу локалізовано о 02:57, ліквідовано о 03:03 силами 8-ї ДПРЧФото без опису

30.09.2022 р. близько 05:00 в селі Піщане по вулиці Нагірній виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 50 м.кв., перекриття на площі 20 кв.м. Пошкоджено стіни та стелю на площі 25 кв.м. Причина пожежі - розряд блискавки. Пожежу локалізовано о 06:39, ліквідовано о 07:17 силами 8-ї ДПРЧ, ДПК СТОВ АФ “Маяк”

03.10.2022 р. близько 05:30 на автодорозі Н-08, поблизу села Піщане, водій автомобіля ГАЗ (хлібовоз) не справився з керуванням та  допустив перекидання автомобіля. Постраждалих внаслідок ДТП немає. Черговим караулом 8-ї ДПРЧ (1АЦ, 5 осіб) проведено роботи по відключенню АКБ та переміщення автомобіля з проїжджої частини на обочину.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 25266 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 25062 сучасних боєприпаси: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 4045 од., гранати - 9207 од., артилерійські снаряди - 475 од., постріли гранатометні - 406 од., касетні елементи - 314 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9730 од.

- 204 боєприпаси часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 123 од., мінометні міни - 49 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 24 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

 Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Перевірка гідрантівФото без опису

Одна з умов успішного гасіння пожеж – наявність достатньої кількості води. Її надзвичайники отримують від джерел протипожежного водопостачання. Це – пожежні гідранти, пожежні водоймища, водонапірні вежі, або обладнані місця на природних водоймах.

Саме з метою контролю стану утримання пожежних гідрантів, рятувальники # Золотоніського району здійснили перевірку їх справності та утримання.

Співробітники ДСНС наголошують на важливості вільного доступу до джерел водопостачання та їх позначення.

На Золотоніщині триває активна профілактична робота

Співробітники районного управління ДСНС розпочали активну інформаційно-профілактичну роботу в житловому секторі району

Під час заходу рятувальники звернули увагу громадян на три основні питання — безпека в побуті, заборона спалювання сухої рослинності та безпечна поведінка у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, фахівці Служби порятунку наголосили господарям приватних домоволодінь завчасно підготувати прилади обігріву до опалювального сезону. Також рятувальники звернули увагу місцевих жителів на небезпеці використання саморобних електроприладів та забороні випалювання сухої рослинності.

Крім того, співробітники ДСНС розповіли про безпечну поведінку у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед громадянФото без опису

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели інформаційно – роз’яснювальну роботу серед місцевих жителів щодо безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Під час спілкування з жителями Чорнобаївщини та Драбівщини рятувальники розповіли про основні правила безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів. Фахівці Служби порятунку наголосили, що у такому випадку не чіпати знахідки, а відійти на безпечну відстань та зателефонувати за номерами «101» та «102».

Для кращого засвоєння інформації співробітники ДСНС вручили громадянам інформаційні пам’ятки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь