День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Дата: 29.09.2022 11:59
Кількість переглядів: 177

Фото без описуЦьогоріч виповнюються 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року.

Бабин Яр… Полюс нелюдськості… Наш біль… Наша пам’ять… Одна з найстрашніших сторінок літопису зла та страждань, написана людською кров’ю. Тут розстрілювали, тут спалювали трупи і тут просівали попіл. Це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Загальна кількість жертв за час окупації сягнула близько 200 тисяч.

 

Геноцид проти будь-якого народу, нації, етнічної чи релігійної спільноти є найтяжчим злочином проти людства і людяності, де б він не виникав, ким би він не вчинявся.

 

Трагічні сторінки нещодавнього минулого повторюються сьогодні в нашій державі. Дедалі більше свідчень вчинення страшних злочинів збройними силами рф. Братські могили сотень застрелених і закатованих людей залишають після себе російські окупаційні війська.

 

Сьогодні — час, коли як ніколи важливо пам’ятати уроки історії та жахливі трагедії минулого. Цінність кожного людського життя, свободи, поваги до гідності іншого та усвідомлення єдності людства — це те, що людство має винести з трагічних уроків минулого.

 

Вічна пам’ять загиблим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь