Щодо необхідності внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків

Дата: 28.09.2022 11:53
Кількість переглядів: 211

Фото без описуЩодо необхідності внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків

Головне управління ДПС у Черкаській області наголошує, що у разі зміни фізичною особою – платником податків особистих реєстраційних даних, а саме: місця проживання (податкової адреси), прізвища, ім’я, по батькові, тощо, такий платник зобов’язаний, протягом місяця з дня виникнення таких змін, повідомити податкові органи шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР).

Заява за ф. № 5ДР подається за вибором платника податків в один з таких способів:

1) особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Ознайомитися з адресами та режимом роботи Центрів обслуговування платників Черкаської області можна на субсайті Головного управління ДПС у Черкаській області: https://ck.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/382335.html.

2) засобами електронного сервісу «Електронний кабінет».

Для входу до Електронного кабінету необхідно перейти за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, або через субсайт Головного управління ДПС у Черкаській області офіційного вебпорталу ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється виключно за наявності кваліфікованого електронного підпису.

Наголошуємо, що своєчасне внесення фізичними особами достовірної інформації про свої особисті реєстраційні дані дозволить вчасно отримати адресну інформацію від податкової, зокрема, податкові повідомлення – рішення про нараховану суму земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортного податку, що дозволить уникнути накопичення боргу.

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь