Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 26.09.2022 12:02
Кількість переглядів: 156

20.09.2022р. о 17:20 на автодорозі “смт Чорнобай – с. Велика Бурімка”, черговим караулом 6-го ДПРП (1АЦ, 3 особи) проведено роботи з розпилювання дерева, яке перешкоджало руху автотранспорту.

23.09.2022р. близько 19:25 біля м. Канів, на автодорозі “Канів-Золотоноша”, водій автомобіля “Volkswagen Caddy”  водій 1971 року народження скоїв зіткнення з залізобетонною конструкцією блок-посту. Внаслідок пригоди водій отримав тілесні ушкодження у вигляді  забою грудної клітини. Особовим складом чергового караулу 10-ї ДПРЧ (САРМ-Л, 3 особи) проведено роботи по деблокування водія та відключенню акумуляторної батареї автомобіля.

 Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 25258 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 25062 сучасних боєприпаси: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 4045 од., гранати - 9207 од., артилерійські снаряди - 475 од., постріли гранатометні - 406 од., касетні елементи - 314 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9730 од.

- 196 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 117 од., мінометні міни - 48 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 23 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

 Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Фото без описуРятувальники нагадали громадянам про правила пожежної безпеки в побуті

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС пройшли вулицями житлового сектору міста Золотоноша та поспілкувалися з громадянами. Фахівці ДСНС навели статистику пожеж і загибелі людей на них через порушення правил експлуатації печей, та закликали заздалегідь підготувати пічне опалення до опалювального періоду.

Також рятувальники вручили громадянам тематичні листівки та нагадали правила безпечної експлуатації газо та електроприладів.

“Мінна безпека” — все що потрібно знати у разі виявлення ВНПФото без опису

Співробітники Головного управління ДСНС провели черговий міні-тренінг “Мінна безпека” для внутрішньо переміщених громадян та місцевих жителів Золотоніської громади.

Під час заходу який відбувся в рамках проєкту Соціальна адаптація під час кризи, що реалізується громадською спілкою Громадські Ініціативи України, сапери ДСНС розповіли про вибухонебезпечні предмети, їх різновиди та небезпеку. Також рятувальники нагадали присутнім про основні заходи безпеки у разі виявлення ВНП та номери телефонів за якими необхідно телефонувати у разі небезпеки.

Наприкінці зустрічі, учасники ставили співробітникам ДСНС питання, що їх цікавлять та мали можливість приміряти бронезахист саперів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь