Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 19.09.2022 11:33
Кількість переглядів: 168

Рятувальники ліквідували пожежу  житлового будинку

14 вересня близько 21:05 у місті Золотоноша виникла пожежа житлового будинку, що на вулиці Сагайдачного. Завдяки оперативним діям вогнеборців 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини пожежу вдалося ліквідувати.

За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замикання електромережі.

В разі виникнення пожежі телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Порятунок маленьких чотирилапих

Увечері 15 вересня до Служби порятунку міста Золотоноша зателефонувала місцева жителька та повідомила про маленьких цуценят, які впали до глибокого колодязя.

На місце події оперативно прибули рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини, які дістали трьох маленьких бешкетників з глибини близько 15 метрів.

На щастя внаслідок події тварини не постраждали. Цуценят забрали небайдужі місцеві жителі.

16.09.2022р. близько 16:47 в смт Чорнобай по вулиці  Центральній черговим караулом 6-го ДПРП (1АППД, 3 особи) надавалась допомога по відкриванню дверей квартири, в якій залишилась зачиненою малолітня дитина.

18.09.2022р. близько 21:25 біля села Іркліїв внаслідок пориву вітру відбулось зіткнення мотоцикла “Мінськ” з деревом, що впало на дорогу в зв’язку з поривом вітру. Внаслідок пригоди травмовано 2 особи. Черговим караулом 6-го ДПРП (1 АППД, 4 особи) на місці пригоди виконувались роботи по розпилюванню та прибиранню дерева.

18.09.2022р. пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 39 виїздів на прибирання дерев, які були повалені у зв’язку з поривами вітру. Проведено роботи по розпилюванню та прибиранню 42 дерев. Внаслідок падінь дерев травмовано 3 особи (2 особи в Золотоніському районі, 1 особа в м. Черкаси), пошкоджено 5 автомобілів, 1 мотоцикл, 1 торгівельний кіоск, 1 зупинку громадського транспорту.

Всього з початку року вилучено і знищено 25258 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 25062 сучасних боєприпаси: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 4045 од., гранати - 9207 од., артилерійські снаряди - 475 од., постріли гранатометні - 406 од., касетні елементи - 314 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9730 од.

- 196 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 117 од., мінометні міни - 48 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 23 од., авіабомби - 2 од., інші - 5 од.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

"Протимінна безпека" - рятувальники продовжують здійснювати профілактичні заходи.

Кожна людина має чітко знати алгоритм дій у разі виявлення підозрілих предметів, зовні схожих на вибухонебезпечні. Тому Золотоніські рятувальники разом з курсантами ЧІПБ провели рейд з мешканцями Чорнобаївськоїх територіальної громади

Рятувальники детально розповіли, як діяти при виявленні підозрілих знахідок. Вони нагадали громадянам, що до прибуття фахівців не можна чіпати чи пересувати невідомий предмет; треба зафіксувати час його виявлення і намагатися зробити все можливе, щоб ніхто до нього не наближався.

Усім своїм співрозмовникам надзвичайники роздали тематичні пам?ятки та ще раз нагадали, що, виявивши підозрілий предмет, треба негайно зателефонувати за номером «101».

 

Рятувальники закликають: Будьте відповідальними! Дотримуйтеся правил пожежної безпеки!

Велика кількість пожеж виникає по причині порушення правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення. Тому співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням району.

Надзвичайники зауважували, що порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій із правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення призводить до трагічних наслідків.

А ще рятувальники наголосили на забороні користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, ліжка, сушити дрова, залишати прилади, що топляться, без нагляду і дозволяти розпалювати їх дітям.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь