Яким чином ЮО в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування відображає інформацію про відмову від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з метою повернення на четверту груп

Дата: 13.09.2022 10:38
Кількість переглядів: 78

Яким чином ЮО в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування відображає інформацію про відмову від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з метою повернення на четверту групу ЄП протягом періоду воєнного, надзвичайного стану на території України?

Фото без описуЮридична особа, платник єдиного податку четвертої групи, який прийняв рішення перейти на використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, згідно з п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та який у період дії воєнного, надзвичайного стану на території України самостійно відмовляється від використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, подає Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою «Відмова», в якій заповнює поля 1 – 4 та 5.5 «Відмова від спрощеної системи оподаткування». При цьому в полі заповнюється дата (період) відмови від застосування спрощеної системи оподаткування та причини відмови від спрощеної системи оподаткування і переходить на сплату інших податків і зборів.

Для переходу на спрощену систему оподаткування сільськогосподарський товаровиробник повинен не раніше ніж через два календарні роки після самостійної відмови від використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, подати відповідно до п.п 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 ПКУ до контролюючого органу не пізніше 20 лютого поточного року загальну податкову декларацію з податку на поточний рік, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва, відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.

 

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь