На Золотоніщині триває збір урожаю з ділянок, висаджених в рамках програми "Сади Перемоги"

Дата: 09.09.2022 14:47
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Добра і надзвичайно важлива справа, розпочата навесні силами  молодої та завзятої команди Зорівської територіальної громади в рамках всеукраїнського маштабного проекту "Сади Перемоги", вже принесла свої плоди і результати. Здавалося, тільки нещодавно ми оглядали акуратно висаджені та дбайливо прополоті грядочки, спостерігали за жвавими сходами городини, а хазяйновиті зорівчани вже завершують збір свого врожаю. А він цього року, можна сказати, дійсно вражає: вже зібрано близько 18 т картоплі, 2 т кабачків та 1,7 т огірків, 1,5 т томатів, близько 400 кг цибулі, 100 кг солодкого перцю та 10 кг зеленого горошку. Це ще не дійшла черга до збору моркви, буряку та квасолі. Щира подяка та низький уклін усім, хто відгукнувся та долучився до збору, переробки та доставки урожаю до пунктів призначення: вчителям, працівникам шкіл та дошкільних закладів, працівникам культури, бібліотекарям, працівникам сільської ради, тим, що волею долі називаються «внутрішньо переміщеними», просто небайдужим жителям громади. Працювали всі без винятку на чолі з головою громади Галиною Галушко; окрема величезна подяка ПП «Агро-Трест» на чолі з Дюжаковою Альбіною Асбатівною.

Фото без опису

Фото без описуЗа результатами їх дружнього тандему засолено 554 л огірків та 90 л помідорів, законсервовано 300 л томатного соку, 200 л кабачкової ікри та 65 л маринованих кабачків, заморожено 20 кг солодкого перцю та 10 кг зеленого горошку.

Фото без опису

Крім такої титанічної праці громада передала нашим військовим близько 1 т огірків та 1,2 т кабачків, 600 кг помідорів, 60 кг перцю та 150 л засолених огірків. Не обійшли своєю увагою малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб – їм презентували по 200 кг огірків і кабачків та 300 кг томатів. Отака завзята і продуктивна команда у щедрій Зорівській громаді.

Фото без описуОкрім Зорівської до «Садів Перемоги» цього року долучилися також Вознесенська та Новодмитрівська громади.

Фото без описуУ Вознесенському селянське фермерське господарство Новаків долучилися до ініціативи АГРО #Картопелька_UA та у в травні отримали від Агріко Україна 3 тонни високоякісного насіннєвого матеріалу картоплі. І хоча площа засадження в громаді була відносно невелика (близько 1 га), непоганий урожай вже зібрано та частина, а це понад 500 кг відбірної картоплі, вже передано до соціального закладу – будинку для людей похилого віку в селі Пальміра.

Фото без описуВ Новодмитрівській громаді до проєкту «Сади Перемоги» старостинські округи вирішили приєднатися буквально: в селах Подільське, Нова Дмитрівка та Вільхи вже розчистили стихійні сміттєзвалища, передискували захаращені ділянки і в жовтні місяці планують висадити фруктові дерева. Цю роботу планують продовжити у кожному населеному пункті, щоб найближчим часом жителі громади, вимушені переселенці та наші котики-захисники ласували соковитими яблуками, грушами, сливами, вишнями…

Фото без описуА в Драбівській громаді жителі хоч і не приймали участі в «Садах Перемоги», але теж засадили навесні вільні ділянки картоплею і гречкою. Наразі вже зібрано більше 18 т картоплі, триває обмолот гречки. Цьогорічний урожай піде на потреби громади, переселенців  та наших захисників.

Фото без описуЩиро дякуємо всім і кожному, хто допоміг зробити добру справу – посадити, доглянути, зібрати вирощений урожай та заготовити його для тих, хто найбільше потребує. До нашої Перемоги – тільки разом!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь