Уряд прискорив передачу держпідприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації

Дата: 09.09.2022 14:51
Кількість переглядів: 122

Фото без описуУряд змінив порядок передачі єдиних (цілісних) майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, та не належать до об’єктів, які необхідно залишити в державній власності, до сфери управління Фонду державного майна.

Тепер ініціатива передачі таких об’єктів може належати не лише органам, які ними управляють, але й Кабінету Міністрів, Мінекономіки та Фонду держмайна.

Відповідні проекти рішень Уряду розроблятиме Міністерство економіки, в триденний термін погоджуватиме їх з Мінфіном та Держстатом і протягом семи днів передаватиме на розгляд Кабміну.

Якщо орган, який управляє активом, у встановлений строк не погодить пропозиції з передачі об’єкту, вони передаватимуться Уряду без його погодження.

«Бізнес та держава зацікавлені у максимальному прискоренні приватизації. Це дозволить підприємцям стати власниками нових активів, запустити виробництва, створити робочі місця, налагодити переробку продукції, вийти на зовнішні ринки. Раніше бюрократичні процедури значно затягували процес передачі об’єктів зі сфери відання окремих держустанов до управління Фонду. Тепер ми прибираємо ці перепони. Об’єкт буде максимально швидко взятий Фондом держмайна в управління з подальшою його підготовкою до проведення відкритого та конкурентного аукціону. В результаті за відносно стислі терміни ми знайдемо для занедбаних непрацюючих активів приватних інвесторів, які дадуть їм нове життя», – наголосила Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь