Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 05.09.2022 10:03
Кількість переглядів: 408

Фото без опису29.08.2022р. близько 14:42 в селі Богуславець по вулиці Гагаріна, під час стоянки виникла пожежа автомобіля “ВАЗ-2106”. Вогнем знищено автомобіль. Причина пожежі - несправність електричної системи. Пожежу локалізовано о 15:10, ліквідовано о 15:28 силами 8-ї ДПРЧ

 

Фото без опису01.09.2022р. близько 13:30 в селі Олімпіадівка Драбівської територіальної громади на відритій території виникла пожежа сухої трави та очерету. Вогнем знищено суху траву та очерет на площі 1,2 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. Пожежу локалізовано о 15:00, ліквідовано о 15:12 сили 5-ї ДПРЧ

02.09.2022р. близько 11:15 в селі Гельмязів по вулиці Козацькій, на городі приватного домоволодіння виникла пожежа стерні пшениці. Вогнем знищено стерню на площі 700 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Пожежу ліквідовано до прибуття 8-ї ДПРЧ, МПК с. Гельмязів 

30.08.2022р. близько 15:20 біля села Шабельники Піщанської територіальної громади, в лісовому масиві виявлено 3 гранати РГД-33, 4 гранати РГ-14 та 3 запали до гранат РГ-14 часів 2-ї світової війни. Піротехнічним розрахунком частини піротехнічних робіт АРЗ СП боєприпаси вилучено для подальшого знищення. 

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 24225 вибухонебезпечних предметів, з них:

- 23145 сучасних боєприпасів: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 3921 од., гранати - 8942 од., артилерійські снаряди - 462 од., постріли гранатометні - 376 од., касетні елементи - 234 од., набої - 880 од., зенітно-крилаті ракети - 4 од., інші - 9230 од.

- 175 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 110 од., мінометні міни - 44 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 16 од., авіабомби - 2 од., інші - 2 од.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

На #Золотоніщині рятувальники відпрацювали навички щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

З метою підвищення ефективності підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, в районі проведено практичне відпрацювання пошуку та рятування людей із під завалів.

Події розвивались у декілька етапів, за легендою у будівлі відбувся вибух та її частково зруйновано. Службою порятунку проводились пошуки та деблокування постраждалих з-під завалів, після чого фахівці ДСНС надавали домедичну допомогу потерпілим.

Такі практичні навички дадуть змогу попередньо спрогнозувати можливі обставини на об'єкті у разі руйнування будівлі та планування основних тактичних дій пожежно-рятувальних підрозділів.

Фото без описуНа #Золотоніщині з рятувальниками проведено практичне заняття щодо роботи в апаратах захисту органів дихання

30 серпня з рятувальниками 6-го державного пожежно-рятувального загону проведено практичне заняття по введенню в експлуатацію нових дихальних апаратів типу «Drager».

Під час занять проведено інструктаж та відпрацьовано порядок роботи в апаратах.

Дане обладнання допоможе рятувальникам максимально ефективно реагувати на виклики сьогодення, пов’язані з виникненням надзвичайних ситуацій та великих пожеж, оперативно вживати заходи для рятування людей та матеріальних цінностей в складних умовах і непридатному для дихання середовищі.

Фото без опису1 вересня у «День знань» співробітники #ДСНС провели пізнавальні тематичні уроки для дітей та вчителів у всіх навчальних закладах #Золотоніського району.

Надзвичайники нагадали дітлахам правила безпеки, навели приклади кількох резонансних надзвичайних подій та розповіли, як запобігти біді, як діяти, коли виникла надзвичайна подія, як захистити себе, до кого звертатись у разі небезпеки. Також діти та вихователі почули, що робити в разі знаходження вибухонебезпечних предметів.

Запобігаємо пожежам сухої рослинності. На #Золотоніщині триває профілактична робота

1 вересня співробітники Золотоніського районного управління ДСНС разом із курсантами ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України здійснили чергове профілактичне відпрацювання житлового сектору Чорнобаївської територіальної громади, щодо заборони випалювання сухої трави.

Спілкуючись з місцевими жителями, рятувальники нагадали на забороні спалювання сухої трави, адже це не лише ризик виникнення масштабних та складних пожеж, а й шкода здоров`ю та навколишньому середовищу. Також співробітники ДСНС нагадали, що за спричинення таких пожеж винуватці нестимуть адміністративну відповідальність.

Кожному співрозмовнику фахівці Служби порятунку вручили інформаційні буклети та зауважили, що у випадку виникнення пожежі одразу телефонувати за номером “101”.

Фото без описуНа #Золотоніщині рятувальники провели уроки з основ безпеки життєдіяльності

Так, 02 вересня, працівники ДСНС в умовах воєнного часу провели роз’яснювальну роботу з учнями шкіл району. Під час бесід учням розповіли про дії при сигналі «Повітряна тривога». Наголосили, що потрібно триматись біля дорослих та ні в якому разі від них не відходити та намагатись сховатись самостійно, також дітям нагадали, що найбільший ворог в цьому випадку – це паніка.

Фахівці ДСНС нагадали основні правила поводження з підозрілими та вибухонебезпечними предметами, а для закріплення матеріалу, всім були роздані інформаційні листівки.

Рятувальники звертаються до громадян: «Не забувайте про відповідальність за життя наших дітей, доводьте до них правила безпечної поведінки, адже можливо ваші поради, врятують їм життя. Бережіть себе та своїх близьких»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь