Релокація: 725 підприємств переїхали в безпечні регіони

Дата: 31.08.2022 15:42
Кількість переглядів: 203

З регіонів активних бойових дій в більш безпечні переїхали 725 підприємств, з них 528 вже відновили свою діяльність на новому місці. Ще 284 компанії зараз здійснюють пошук підходящої локації або способу транспортування. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі “Суспільного”.

“До програми релокації може долучитись будь-яке підприємство, яке хоче перемістити свої виробничі потужності у відносно безпечні регіони країни. Держава надає таким підприємствам пакет підтримки, який, зокрема, включає підбір нової локації для розміщення компанії, допомогу з перевезенням на нове місце, сприяння в розселенні працівників, які переїхали разом з підприємством, та у пошуку нових співробітників, а також підтримку у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту. Ми сподіваємось, що програма релокації допоможе бізнесу якнайшвидше відновити свою діяльність, зберегти робочі місця, сплачувати податки і таким чином підтримувати економіку країни”, – зазначила Тетяна Бережна.

За її словами, серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільшу частину складають підприємства, що працюють в сфері оптової та роздрібної торгівлі – понад 40% (від загальної кількості переміщених підприємств) та підприємства в сфері переробної промисловості – 30%. Також серед переміщених компаній майже 7% здійснюють діяльність в сфері інформації та телекомунікації,  6% – професійної, наукової та технічної діяльності, 4% – у сфері будівництва.

Найбільше підприємств релокувалося до Львівської (29% релокованих підприємств), Закарпатської (18%), Чернівецької (13%), Тернопільської (8%) та Хмельницької (7,6%) областей.

Серед великих компаній, які релокувались, заступник міністра економіки назвала ТОВ “Пожмашина”, ТОВ “Корум “Дружківський машинобудівний завод”, ТОВ “Сталекс”, ПАТ “Краматорський завод важкого верстатобудування”.

Загалом на єдиній онлайн-платформі взаємодії учасників програми релокації ДП «Прозоро.Продажі» заявки на переміщення зареєстрували 1816 підприємств, 601 компанія відмовилась від релокації у зв”язку з деокупацією територій України.

Нагадаємо, урядова програма релокації підприємств реалізується Міністерством економіки України спільно з обласними держадміністраціями, а також Укрзалізницею та Укрпоштою. Щоб взяти участь в програмі, необхідно зареєструватись на платформі цифрової взаємодії за посиланням: https://auction.e-tender.ua/#/register.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь