Державна підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції

Дата: 25.08.2022 15:52
Кількість переглядів: 192

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918 затверджено "Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції".

Порядком визначено напрями та механізми державної підтримки у 2022 році, а саме:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, – у розмірі 5300 гривень на корову, але не більше 530 000 гривень на одного отримувача.

Для отримання бюджетних коштів фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції повинні зареєструватися в Державному аграрному реєстрі.

Отримувач повинен мати у власності та /або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів землі сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру -15 листопада поточного року.

Звертаємо увагу на те, що для отримання бюджетних коштів фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції повинні зареєструватися в Державному аграрному реєстрі https://www.dar.gov.ua/

Контактні телефони Черкаського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

0986438897 - Анатолій Сіренко

0974669575 - Михайло Камінський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь