На Черкащині викритий СБУ агент фсб постане перед судом

Дата: 25.08.2022 10:29
Кількість переглядів: 84

Фото без описуСБУ завершила досудове розслідування стосовно ворожого агента, який збирав та передавав російським спецслужбам координати блокпостів, підрозділів ЗСУ, силових структур та адміністративних будівель Черкащини.

За даними слідства, обвинуваченим є місцевий мешканець, колишній працівник органів виконавчої влади та активний «шанувальник» забороненої партії шарія. За вказівками кураторів він вів активний збір інформації про розташуваня підрозділів силових структур і військових частин, а також адмінбудівель органів державної влади та судових установ. За кожне повідомлення йому обіцяли грошову винагороду.

Для анонімності агент спілкувався зі своїми кураторами виключно через месенджері, де і передавав фото та точну геолокацію об’єктів.

Крім того, встановлено, що інформатор просив у співробітників фсб зброю, а саме:

– пістолети з глушником та прицілами;

– набої з магазинами;

– гранати із запалами;

–протипіхотні міни МОН-50 із радіодетонаторами. Потреби у такому «арсеналі зброї» пояснив тим, що хотів бути готовим підтримувати ворожі війська, коли вони зайдуть на територію Черкаської області.

На початку червня цього року, у ході проведення багатоетапної спецоперації СБУ спрацювало на випередження і нового витоку даних не відбулося, а самого зрадника затримано «на гарячому» – під час зйомки одного з військових об’єктів регіону.

Наразі обвинувальний акт щодо зловмисника направлено до суду. Йому інкримінують вчинення злочину за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Викриття зрадника здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

За інформацією Управління СБ України у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь