Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 08.08.2022 09:47
Кількість переглядів: 153

01.08.2022р. близько 14:40 в селі Білоусівка, на відкритій території виникла пожежа стерні пшениці (ділянка належить місцевому жителю 1942 року народження). Вогнем знищено стерню на площі 1 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - господар. Пожежу локалізовано о 15:30, ліквідовано о 15:40 силами 5-ї ДПРЧ

01.08.2022р. близько 14:09 в селі Бойківщина, черговим караулом 5-ї ДПРЧ (1 АЦ, 4 особи) виконувались роботи по знищенню гнізда з шершнями.

02.08.2022р. о 10:15 в м. Золотоноша, вул. Незалежності, особовим складом чергового караулу 8-ї ДПРЧ надавалася допомога з відкривання вхідних дверей приватного житлового будинку, оскільки господар 1929 року народженні потребував медичної допомоги.

 Рятувальники ліквідували пожежу автомобіля

3 серпня близько 21:30 на автодорозі поблизу села Нова Дмитрівка Золотоніського району, сталася дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок зіткнення автомобіля Chevrolet Lacetti з бетонним блоком виникла пожежа. На місце події прибули рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини, які ліквідували пожежу авто.

04.08.2022р. близько 16:40 в смт. Чорнобай, в господарстві місцевого жителя виникла пожежа в господарчій споруді. Вогнем знищено ліжко, речі домашнього вжитку, 3 металопластикових вікна, кухонний комбайн, холодильник та пошкоджено стіни на площі 2 м.кв. Причина пожежі - коротке замикання електричної мережі. Пожежу локалізовано о 17:03, ліквідовано о 17:12 силами 6-го ДПРПФото без опису

 

05.08.2022р. в м. Золотоноша по вулиці Шевченка на стихійному сміттєзвалищі було виявлено 2 мінометні міни калібром 82 мм. часів 2-ї світової війни. Частиною піротехнічних робіт АРЗ СП міни було вилучено та знищено.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 21251 вибухонебезпечний предмет, з них:

  • 21083 сучасних боєприпаси: авіаційні бомби - 1 од., реактивні снаряди - 3351 од., гранати - 7785 од., артилерійські снаряди - 407 од., постріли гранатометні - 375 од., касетні елементи — 59 од., набої - 880 од., інші - 8225 од.

  • 168 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 106 од., мінометні міни - 43 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 14 од., авіабомби - 2 од., інші - 2 од.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

  • 07.08.2022р. близько о 14:00 в м. Черкаси, в акваторії р. Дніпро, на траверсі пляжу “Рів’єра”, двоє чоловіків, 2000 р.н. та 1988 р.н., відплили на надувному матраці від берега на відстань 350 м. Черкаською міською комунальною аварійно-рятувальною службою чоловіків було доправлено до берега, медичної допомоги не потребували.

  • 07.08.2022р. о 15:00 до оперативно-координаційного центру Головного управління надійшло повідомлення, що в Уманському районі, с. Червоний Кут Буцької ТГ, у річці Гірський Тікич виявлено тіло місцевого жителя, 2002 р.н., який зник 06.08.2022р. Тіло піднято на берег місцевим населенням.

  • З початку року в Черкаській області зареєстровано 47 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 29 осіб загинуло (з них 3 дитини) та 27 осіб врятовано (з них 2 дитини).

  • Рятувальники закликають громадян бути відповідальними та обережними відпочиваючи на водоймах! Шановні батьки подбайте про безпеку ваших дітей, не відпускайте їх з поля зору при відпочинку коло води!

Пам`ятайте один легковажний крок може коштувати життя!

 

З метою попередження травмування громадян під час виявлення вибухонебезпечних предметів Золотоніські рятувальники провели інформаційно-профілактичну бесіду з жителями смт. Чорнобай.

Громадянам надали чіткі рекомендації як поводитись при виявленні небезпечної знахідки, закликали бути обережними, не чіпати на перший погляд звичні, залишені без нагляду предмети.Фото без опису

Наголосили щодо основних правил поводження з вибухонебезпечними предметами:

- не можна торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати;

- не палити, не користуватись запальничками, іншими джерелами відкритого вогню та предметами, що можуть його утворювати;

Слід пам’ятати, що у будь-якому разі, при виявленні ВНП або предметів підозрілого характеру, лише безумовне виконання заходів безпеки є гарантією того, що не станеться загибелі чи каліцтва людей.

 Рятувальники провели профілактичні бесіди щодо виявлення вибухонебезпечних

предметів та правила поводження при сигналі «Повітряна тривога»

Співробітники ДСНС провели профілактичну роботу Фото без описуз працівниками дитячих навчальних закладів Золотоніського району. Фахівці Служби порятунку роз`яснили присутнім основні правила поводження при сигналі «Повітряна тривога», особливу увагу рятувальники приділили вибухонебезпечним знахідкам, розповіли алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечного предмета, наголосили, про необхідність пильно слідкувати за малечею та звертати увагу коли діти беруть до рук предмети не відомого походження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь