Чи готові укриття освітніх закладів до навчального року?

Дата: 18.07.2022 12:21
Кількість переглядів: 290

Чи готові укриття освітніх закладів до навчального року? З таким питанням співробітники ДСНС, у складі комісії, відвідали школи.

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС, у складі робочої групи, здійснили обстеження укриттів у закладах освіти Золотоніського району. 

Під час обстеження, представники комісії особливу увагу приділили наявності вентиляції, її технічному стану, забезпечення медикаментами та питною водою. Також наголосили на обов’язковій наявності позначок евакуаційні шляхи та табличок, які вказують на місце сховища.

Водночас, під час заходу фахівці Служби порятунку нагадали правила безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та звернулися з проханням не ігнорувати сигнал про повітряну тривогу.

 

Жнива під наглядом рятувальників

Співробітники Золотоніського районного управління ДСНС провели профілактичний рейд в Золотоніський та Драбівській територіальних громадах.

Рятувальники розповіли керівникам та працівникам сільгосппідприємств основні причини виникнення пожеж під час збирання, зберігання та переробки врожаю. Також фахівці ДСНС перевірили стан зернозбиральної техніки та автомобілів, що задіяні на жнивах, їх оснащення первинними засобами пожежогасіння.

 

Рятувальники завітали до вихованців садочків.

 Співробітники Золотоніського районного відділу ДСНС відвідали дитячі садочки Золотоніського району. Використовуючи яскраві картинки, фахівці Служби порятунку разом з дошкільнятами пригадали важливі правила безпеки життєдіяльності. На початку зустрічі рятувальники наголосили хлопчикам та дівчатам про основні правила пожежної безпеки в побуті, зокрема пояснили усю небезпеку гри із сірниками та запальничками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також співробітники ДСНС розповіли дітлахам про те, що при виявленні підозрілого предмету, а також предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити дорослих. Рятувальники продемонстрували малечі повчальний мультфільм та зауважили, що ні в якому разі не можна брати снаряди до рук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рятувальники постійно проводять профілактичну роботу щодо попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сухої трави.

Шановні громадяни! Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області закликає громадян не спалювати сухої трави та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

  Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу порятунку «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь