Вступ-2022: тестування відбуватиметься у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах

Дата: 14.07.2022 16:01
Кількість переглядів: 111

Цьогоріч тестування вступників до закладів освіти України відбуватиметься у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (приміщеннях шкіл, університетів), створених у населених пунктах України (за погодженням з органами державної влади), а також у деяких країнах Європи.

Однією з найважливіших вимог для створення тимчасових екзаменаційних центрів була наявність укриттів цивільного захисту в будівлях, де відбуватиметься складання НМТ, або поблизу них. У разі повітряної тривоги тестування буде призупинено, учасники разом з інструкторами перейдуть до укриттів. Якщо повітряна тривога буде нетривалою, учасники повернуться до виконання НМТ, продовживши роботу з того завдання, на якому тестування було призупинене. Якщо ж тривога буде тривалою, учасникам буде запропоновано пройти тест у межах додаткової сесії.

У тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ) працюватимуть відповідальний за ТЕЦ, помічник відповідального за ТЕЦ (ІТ-фахівець), а в кожній аудиторії тестування забезпечуватиме старший інструктор.

Попередньо заплановано, що основна сесія НМТ відбуватиметься у 21 області України та місті Києві. Нині неможливо провести НМТ в АР Крим, Донецькій, Луганській і Херсонській областях, місті Севастополь.

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами. А отже, вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ? незалежно від того, де саме учасники їх складатимуть.

Провести основну сесію тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Додаткову сесію НМТ учасники зможуть складати у Фінляндії (місто Гельсінкі) й Люксембурзі (місто Люксембург), США (місто Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та місто Сакраменто, штат Каліфорнія), Словенії (місто Марібор), Німеччині (місто Берлін), Швейцарії (місто Берн), Туреччині (місто Анкара), Грузії (місто Тбілісі), Греції (місто Афіни), Канаді (місто Едмонтон, місто Торонто).

Під час додаткової сесії тимчасові екзаменаційні центри створять не в усіх країнах, у яких буде проведено НМТ в основну сесію. Так, з огляду на особливості роботи партнерських інституцій в Ірландії, Італії, Іспанії, Нідерландах, Швеції, Румунії, Словаччині, учасники матимуть змогу скласти тест лише в межах основної сесії НМТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь