Події та пригоди, що сталися на території Золотоніського району за тиждень

Дата: 11.07.2022 12:08
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

     05.07.2022р. близько 08:00 біля села Вознесенське Вознесенської ТГ, на руслі висохлого ставу виявлено загорання торф’яного ґрунту окремими осередками (8-10 осередків) на загальній площі 0,15 га (глибина залягання 20-30 см). Причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Винуватець - встановлюється. 07.07.2022р. о 15:50 пожежу ліквідовано, за добу ліквідовано 0,04 га. На гасіння пожежі залучено сили 8-ї ДПРЧ (1АЦ, 1МП, 7 осіб), СТОВ “Придніпровський край” (Камаз з бочкою 10 м.куб.). 

08.07.2022р. близько 00:50 в селі Погреби  Шрамківської ТГ по  вулиці Жовтневій, в господарстві місцевого жителя 1967 року народження, виникла пожежа на горищі господарчої будівлі. Вогнем знищено покрівлю по всій площі, перекриття на площі 5 м.кв., старі домашні речі та пошкоджено перекриття на площі 2 м.кв. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Винуватець - господар. Пожежу локалізовано о 02:19, ліквідовано о 03:05 силами 5-ї ДПРЧ.

09.07.2022р. близько 01:20 в селі Мельники Іркліївської ТГ по вулиці М. Рильського в господарстві місцевої жительки 1952 року народження, виникла пожежа у житловому будинку. На місці пожежі виявлено труп господарки. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 80 кв.м., 5 вікон, 1 двері, побутову техніку, домашні речі. Причина пожежі - коротке замкнення електромережі. Пожежу локалізовано о 03:50, ліквідовано о 06:40 силами 6-го ДПРП, ДПК СТОВ “Агро Ко”.

09.07.2022р. близько 18:00 в селі Шрамківка Шрамківської ТГ, на приватній земельній ділянці, що належить місцевому жител 1971 року народження, виникла пожежа стерні пшениці, яка розповсюдилась на посіви пшениці на корені. Вогнем знищено посіви пшениці на корені площею 0,015 га, стерню на площі 0,02 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу ліквідовано до прибуття чергового караулу 5-ї ДПРЧ

10.07.2022р. близько 22:00 в селі Михайлівка Драбівської ТГ, в надвірній споруді, виникла пожежа сіна в окремо розташованому приміщенні. Вогнем знищено 300 кг сіна 2020 р.в. та 400 кг соломи 2020 р.в. Причина пожежі — пустощі дітей з вогнем. Винуватець — встановлюється. Пожежу локалізовано о 23:49, ліквідовано 11.07.2022р. о 00:50 силами 5-ї ДПРЧ.

Всього з початку року в Черкаській області вилучено і знищено 18643 вибухонебезпечних предмети, з них:

18503 сучасних боєприпасів: реактивні снаряди - 2823 од., гранати - 6470 од., артилерійські снаряди - 309 од., постріли гранатометні - 252 од., касетні елементи - 54 од., набої - 880 од., інші  - 7715 од.

140 боєприпасів часів 2-ї світової війни: артилерійські снаряди - 91 од., мінометні міни - 30 од., інженерні міни - 1 од., гранати - 14 од., авіабомби - 2 од., інші - 2 од.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

З початку року зареєстровано 36 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких 23 особи загинуло (з них 2 дитини) та 25 осіб врятовано (з них 1 дитина).

Рятувальники закликають громадян бути відповідальними та обережними відпочиваючи на водоймах! Шановні батьки подбайте про безпеку ваших дітей, не відпускайте їх з поля зору при відпочинку коло води!

Пам`ятайте один легковажний крок може коштувати життя!

 

Правила безпеки на пляжі врятують ваше життя!» - наголошують рятувальники.

З початку купального сезону приведено до бойової готовності рятувальні пости та організовано постійне чергування рятувальників. Проте більшість людей гине через купання саме в необладнаних водоймах, нещасні випадки найчастіше трапляються при порушенні правил безпеки на воді.

Щоб знизити кількість трагічних подій на водоймах, фахівці #ДСНС вирушили в рейд місцеми пляжами. Під час проведення заходу жителям розповіли про основні правила поведінки на воді, а також про причини трагічних випадків та небезпеку купання у невідведених для цього місцях.

Наголосили, що головною причиною загибелі людей на водних об’єктах є необережне поводження на воді в стані алкогольного сп’яніння.

 

Рятувальники провели тренування на підприємствах

Аби не допустити виникнення пожеж під час збирання, переробки та зберігання врожаю, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками сільськогосподарських підприємств району.

Особливу увагу фахівці Служби порятунку звернули на наявність сертифікованих вогнегасників і технічний стан зернозбиральних агрегатів, тракторів та автомобілів.

Також рятувальники практично відпрацювали з працівниками підприємств правила користування первинними засобами пожежогасіння.

 

Рятувальники Золотоніщини удосконалюють вміння роботи з аварійно-рятувальними інструментом

На території 8-ї, 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 6-го Державного пожежно-рятувального поста, рятувальники відпрацювали дії з ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод за допомогою спеціального аварійно-рятувального інструменту.

Під час тренувань бійці ДСНС відпрацювали навички роботи на пневматичному та гідравлічному обладнанні, а також проведення деблокування постраждалого із понівеченого автомобіля.

 

На Черкащині розпочалася жнивна кампанія

Загальновідомо, пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. У цей час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

Тож, у період жнив потрібно особливо пильно слідкувати за дотриманням усіх правил протипожежної безпеки, а саме:

землероби, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;

хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів, і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 метра завширшки;

забороняється спалювання стерні та післяжнивних залишків;

техніка, задіяна під час збирання врожаю, має бути справною та укомплектованою сертифікованими вогнегасниками, заземлювальними металевими ланцюгами;

безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі тощо.

Відповідальність, виконання та знання правил пожежної безпеки кожним громадянином під час жнивної кампанії допоможе вберегти хліб від вогню!

Пам’ятайте, якщо ви побачили загоряння на полях, не зволікайте, одразу телефонуйте до служби порятунку за номером «101».

 

Рятувальники провели профілактичні бесіди щодо виявлення вибухонебезпечних предметів та правила поводження при сигналі «Повітряна тривога»

Співробітники ДСНС провели профілактичну роботу з освітянами Золотоніського району .                                        

На жаль, війна стала для нас реальністю, в якій ми живемо. Тож, фахівці Служби порятунку роз`яснили присутнім основні правила поводження при сигналі «Повітряна тривога» та виявленні вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники порадили не ігнорувати сигнал «Повітряна тривога» якщо ви почули гудки сирен, переривчасті гудки підприємств або звуки гучномовця, що тривають протягом декількох хвилин, це означає попереджувальний сигнал «Увага всім». Особливу увагу рятувальники приділили вибухонебезпечним знахідкам, розповіли про алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечного предмета.     

Наприкінці розмови фахівці Служби порятунку «101»  вручили освітянам інформаційні пам`ятки, в яких детально викладено основні правила та рекомендації щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмету.

 

У Золотоноші рятувальники провели з дошкільнятами пізнавальний захід

8 липня до вихованців одного із дошкільних навчальних закладів  з цікавою та пізнавальною програмою “Небезпечні предмети” завітали співробітники Золотоніського районного управління ДСНС.

Рятувальники розповіли дітлахам, як діяти якщо натрапив на підозрілий чи вибухонебезпечний предмет, наголосивши, що ні в якому разі не можна брати снаряди до рук, переносити їх, адже це небезпечно для життя.

Окрім цього, фахівці Служби порятунку познайомили вихованців садочка з небезпеками, які чатують у побуті, застерегли від ігор з сірниками та запальничками. Задля закріплення інформації діти грали в тематичні ігри, розгадували загадки, а на завершення отримали в подарунок інформаційні листівки.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь