На Черкащині СБУ викрила чергових проросійських пропагандистів Пресслужба ОДА 02.06.2022 11:32

Дата: 03.06.2022 08:35
Кількість переглядів: 130

Служби безпеки України повідомила про підозри 3- м мешканцям Черкаської області, які вели активну прокремлівську пропаганду. Про це інформують в Управлінні СБ України у Черкаській області.

Так, черговою прихильницею загарбницької путінської політики виявилася мешканка Канева. У своїх репостах та публікаціях в соцмережах жінка повністю схвалювала дії російських окупантів та не визнавала збройної агресії рф. Крім цього, неодноразово поширювала фотоматеріали із злочинною символікою та радянськими стягами.

За даними досудового слідства, черговим пропагандистом є уродженець Луганщини, який в 2014 році, тікаючи від війни, переїхав на територію Уманського району. Пропагандистську діяльність активно проводив в заборонених соцмережах – «Однокласниках». Він поширював власні публікації та репости, де співчував російським «асвабадітєлям», відкрито підтримував дії загарбників та вихваляв успіхи так званої «денацифікації».

Ще однією ворожою пропагандисткою виявилася мешканка селища на Уманщині. Жінка поширювала інформатеріали, в яких виправдовувала злочинні дії окупантів, натомість сумувала за втратами рашистів. Також, активно підтримувала окупацію міст України, зокрема раділа тимчасовому захопленню російськими військовими Мелітополя.

У результаті проведеної низки обшуків за місцем проживання пропагандистів було вилучено:

– комп’ютерну техніку;

– мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили 3-м зловмисникам про підозри за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь