«УніверСheck»: в Україні створили відеопроєкт про заклади вищої освіти

Дата: 01.06.2022 15:03
Кількість переглядів: 163

Телеведучий Олександр Педан разом із командою комунікаційного агентства “Pedan Buro” запускає проєкт «УніверСheck», який був відзнятий ще до війни. За ідеєю, Олександр із донькою-випускницею Лерою вирушають в освітню подорож містами України задля пошуку університету мрії. 

«Наперекір жорстокій війні рф проти України, попри втрати, зокрема в освітній інфраструктурі, заклади освіти продовжували навчання за дистанційною формою, в режимі консультування. Українські заклади вищої освіти – це сучасні майданчики для формування та розвитку особистості, вони є конкурентоспроможними на світовому рівні. Я дякую Олександру Педану та його команді за цей важливий проєкт. Адже «УніверСheck» розкриває перспективи українських університетів, зокрема і для іноземних вступників, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Прем’єра проєкту «УніверСheck» стартує о 16.00 на YouTube-каналі Олександра Педана з Національного університету «Львівська політехніка».

На початку весни на YouTube-каналі Олександра Педана мав вийти освітній проєкт «УніверСheck». Його мета – познайомити майбутніх вступників з українськими закладами вищої освіти, розповісти про їхні переваги та недоліки й загалом про можливості для молоді у різних містах України.

«Як і всі українці, ми не розуміли, що буде завтра, не кажучи вже про вступну кампанію, яка мала б розпочатися за кілька місяців. Тому вагалися, чи варто видавати проєкт в ефір. Але згодом усвідомили, що «УніверСheck» сьогодні більш ніж потрібний. Ми прагнемо, аби молодь залишалася і навчалася саме в Україні. Світ зараз дає багато можливостей, але наша молодь – це наше майбутнє, і вона потрібна нам тут», – зізнається Олександр Педан.

До війни команда проєкту побувала у десятьох обласних центрах України, серед них — Маріуполь, Харків, Одеса, Суми.

Деяких університетів фізично вже немає, деякі пошкоджені. Але є освітяни, які готові продовжувати працювати, навчати. Це стало додатковою причиною, щоб «УніверСheck» стартував. Ті міста, які на цей момент окуповані або в яких ведуться бойові дії, показувати не будуть. Розпочинається проєкт із міст, які стали прихистком для людей з усієї країни, та університетів, у яких готові приймати студентів.

Загалом проєкт розгляне університети з точки зору навчання, дозвілля, логістики, роботи для молоді тощо. Олександр оцінюватиме ЗВО по-батьківськи, тому буде прискіпливим до якості освіти. А його 17-річна донька Лера більше уваги приділятиме умовам проживання у гуртожитках і позаурочним заняттям.

«Для мене, як для майбутньої першокурсниці, важливо, якою буде моя кімната в гуртожитку, скільки часу доведеться витрачати на дорогу, чи є можливість розвиватися поза університетом і де тусити з друзями. Цієї інфи на офіційних ресурсах ЗВО не знайти, а в «УніверСheck» ми розглянули», – каже співведуча Олександра та його донька Лера Педан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь