Оглянуто 276 пошкоджених об’єктів електромереж

Дата: 24.05.2022 12:29
Кількість переглядів: 162

 

Фото без описуПредставниками Держенергонагляду у складі відповідних комісій оглянуто 276 об’єктів та мереж електричної інфраструктури, пошкодженої в наслідок російської агресії у різних регіонах країни. За результатами оглядів за участі територіальних органів відомства вже складено 192 дефектних акта.

З них по об’єктах електричних мереж:

  • ПС-110-154 кВ – 21 од.;
  • ПЛ-110-154 кВ – 44 од.;
  • ПЛ-35 кВ – 34 од.;
  • ПС-35 кВ – 12 од.;
  • ПЛ-10 кВ – 22 од.;
  • ТП 10/0,4 кВ – 45 од.;
  • ПЛ-0,4 кВ – 98 од.

Найбільше об’єктів було оглянуто у:

  • Чернігівській області – 133 об’єкти (складено 133 дефектні акти);
  • Київській області – 75 об’єктів (складено 2 акти);
  • Сумській області – 33 об’єкти (складено 33 дефектні акти).

Так, державними інспекторами Управління Держенергонагляду у Миколаївській області спільно з представниками оператора систем розподілу, у травні місяці 2022 року, здійснено огляди пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових, де енергетична інфраструктура зазнала руйнувань у наслідок російської агресії, з метою відновлення енергопостачання споживачів.

Представники Управління взяли участь у огляді пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових у оператора систем розподілу ПС 150/35/6кВ та ПС 35/10 кВ, розташованих в обласному центрі.

За результатами огляду оператором систем розподілу оформлюються відповідні дефектні акти пошкоджених об’єктів електричних мереж.

Управлінням Держенергонагляду у Житомирській області взято участь у огляді чотирьох з шістнадцяти пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових, в наслідок російської агресії, оператора систем розподілу, а саме: ПЛ 110 кВ та 3-х КТП, розташованих у Житомирської області.

Під час проведення заходів виявлено пошкодження обладнання об’єктів електричних мереж, за результатами оглядів оформлені відповідні дефектні акти.

Представниками Управління Держенергонагляду в Одеській області було оглянуто зруйновані в наслідок ракетного обстрілу ділянки ліній електропередачі в одному із районів Одеської області. У ході заходу було зафіксовано пошкодження ділянки проводів ПЛ 10 кВ довжиною – 300 м.

На Сумщині протягом останнього тижня фахівцями Управління було оглянуто та складено 21 дефектний акт про знищення або пошкодження майна оператора системи розподілу в наслідок бойових дій, зокрема:

  • по 2-м ПЛ-110 кВ та 4-м ПЛ-35 кВ;
  • по 1-й ПЛ-0,4 кВ;
  • по 14 КТП.

Загалом спочатку роботи в області вже оглянуто 33 об’єкти ОСР. Наразі майже кожного дня до пошкоджених під час окупації об’єктів добавляються нові пошкоджені об’єкти в наслідок бомбардувань з літаків, ракетних обстрілів, мінометних та артобстрілів з-за кордону.

Представники Управління Держенергонагляду у Харківській області взяли участь у огляді 1 пошкодженого об’єкта електричних мереж оператора систем розподілу ПС 110/27,5/10 кВ.

На Вінниччині представники Держенергонагляду взяли участь в огляді пошкоджених в результаті ракетних ударів об’єктів електричних мереж та складанні Акту про виявлені дефекти устаткування по п’яти ПЛ-110 кВ.

Представником Управління Держенергонагляду у Черкаській області разом із представниками оператора систем розподілу проведено огляд з виїздом на місце ПЛ-10 кВ, яка була пошкоджена внаслідок проведення бойових дій.

Під час здійсненого огляду були виявлені зруйновані елементи повітряної лінії 10 кВ, а саме:

  • з/б опори СВ-105-5 – 16 шт.,
  • провід АС-35 – 6 501 м.,
  • ізолятори ПФ-70 – 16 шт.,
  • ізолятори ШФ-20 – 138 шт. тощо.

За результатом проведеного огляду складено дефектний акт.

Представники Управління Держенергонагляду у Львівській області взяли участь у роботі відповідних комісій операторів систем розподілу з огляду пошкоджених об’єктів електричних мереж та їх складових, які зазнали руйнувань в наслідок російської агресії.

Комісією оглянуто пошкодженні об’єкти електричних мереж та їх складових та за результатами огляду складено відповідні Акти про виявлені дефекти устаткування, з метою оперативного виконання відновлювальних робіт пошкоджених об’єктів електричних мереж, забезпечення належного (сталого) електропостачання побутових споживачів, населених пунктів та споживачів.

При обстеженні комісією оглянуто:

  • ПС–35 кВ та вище – 4 шт.;
  • ПЛ–35 кВ та вище – 4 шт.

Представники Управління Держенергонагляду у Закарпатській області взяли участь в огляді майна, пристроїв, обладнання яке знаходиться на балансі оператора систем розподілу, які зазнали руйнувань в наслідок російської агресії. При первинному огляді пристроїв, обладнання і будівель виявлено наступні пошкодження:

  • загорання тягових трансформаторів (6 одиниць).
  • РУ-35 кВ: ізолятори, вимикачі, роз’єднувачі, розрядники, трансформатори напруги, контрольні кабелі та металоконструкції знищені та відновленню не підлягають.
  • ВРУ- 3,3 кВ: ізолятори, вимикачі, роз’єднувачі знищені та відновленню не підлягають.
  • РУ – 6 кВ: ізолятори, вимикачі, роз’єднувачі, комірки з вакуумними вимикачами знищені та відновленню не підлягають та інше.

За результатами огляду складено дефектний Акт.

Працівниками Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області у складі робочої комісії проведено огляд пошкоджених об’єктів електричних мереж оператора систем розподілу. Робочою комісією встановлено, що внаслідок ракетного удару збройних сил РФ, зазнала пошкодження та руйнування значна частина обладнання одного з важливих електроенергетичних об’єктів оператора систем розподілу.

За результатами проведеного огляду складено відповідний дефектний акт.

Крім того, працівниками Управління Держенергонагляду у Кіровоградській області взято участь у розслідуванні технологічного порушення, на енергетичних об’єктах АТ “Українська залізниця” внаслідок ракетного обстрілу. За результатами роботи комісії встановлено: руйнування вимикачів, трансформатора напруги, силового трансформатора, трансформатора власних потреб, а також руйнування елегазового вимикача та трансформаторів струму, витік масла з тягового трансформатора та цистерни масляного господарства, руйнування будівлі, акумуляторної, ДГА, щитової.

Уповноважені представники Управління Держенергонагляду у Київській області спільно з представниками ПрАТ «ДТЕК Київські Регіональні Електромережі» та АТ «Укрзалізниця» розслідували факти виникнення з 24.02.2022 технологічних порушень, обсягів пошкодженого обладнання та недовідпуску електроенергії, що призвели до масових знеструмлень споживачів. електричної електроенергії.

За результатами розслідувань були оформлені відповідні акти технологічних порушень із встановленням класифікаційних та облікових ознак порушень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь